"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

sâmbătă, 8 noiembrie 2014

La pas: Phoenix Old - Geografii 0-5 (0-1)

Miercuri, 5 noiembrie, de la ora 19, Geografii au întâlnit un adversar tradițional, Phoenix Old, pe care, în ultima vreme, l-au învins aproape de fiecare dată și de obicei fără emoții. Și de data aceasta, scenariul s-a respectat, scorul căpătând proporții în repriza a doua. Pentru geografi au evoluat: Paul Șofron - Eugen Ciobanu, Raularian Rusu, Andrei Kökeinyesdi, Horea Ionuț Meleg, Cosmin Gorga, Claudiu Mirea, Alexandru Solomon.
Întreaga partidă a fost dominată de geografi, adversarii apărându-se în general bine și încercând să dea ”lovitura” pe contraatac. În prima repriză, Geografii au punctat o singură dată, prin Andrei Kökeinyesdi, cu un șut senzațional din banda stângă. În rest, portarul și defensiva adversă, foarte atentă, au făcut față atacurilor geografilor.
În partea a doua, dramul de emoții s-a risipit după o combinație între Claudiu Mirea și Cosmin Gorga, faza fiind finalizată cu gol de acesta din urmă: 0-2. Până la final, au mai înscris Eugen Ciobanu, Cosmin Gorga și Alexandru Solomon, și s-au mai ratat o sumedenie de ocazii, în special prin Claudiu Mirea, Alexandru Solomon și Horea Ionuț Meleg, în contextul în care cei de la Phoenix Old au încercat să iasă la joc și au lăsat spații mai mari în propria defensivă.
Rezultatul reflectă realitatea de pe teren. Cu acest nou succes, Geografii își consolidează poziția a treia în clasament, dar săptămâna viitoare va fi adevăratul ”test de maturitate”, când adversari vor fi liderii, Instalatorii. Până atunci, duminică, 9 noiembrie, se dispută al doilea meci din cupă cu FPG, echipă din divizia C.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu