"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

sâmbătă, 22 noiembrie 2014

Învinși de ultima clasată: Nableții - Geografii 4-2 (1-0)

După o serie pozitivă de opt meciuri fără înfrângere, Geografii au pierdut al doilea meci consecutiv joi, 20 noiembrie, de la ora 18, pe terenul CMC 1. Dacă în etapa precedentă înfrângerea poate fi explicată, adversară fiind echipa de pe primul loc, de data aceasta s-a pierdut în fața ultimei clasate, Nableții. S-au prezentat următorii: Paul Șofron - Eugen Ciobanu, Andrei Kökeinyesdi - Flaviu Cătinean, Cosmin Gorga, Claudiu Mirea - Horea Ionuț Meleg.
Încă de la început Nableții au jucat destul de bine pentru o echipă care deține ”lanterna roșie”. Geografii au ratat ocazii mari, în special prin Horea Ionuț Meleg, dar adversarii au deschis scorul, cu destul noroc, printr-un șut deviat, mingea lovind bara, apoi pe Paul Șofron în spate, înainte de a intra în poartă.
În repriza a doua, Geografii au început bine, dar au ratat cu seninătate un penalty prin Cosmin Gorga (bară). Totuși, a venit și egalarea, după un șut de la distanță al lui Flaviu Cătinean. Geografii s-au descurcat destul de greu cu apărarea masivă a celor de la Nableții, diferența de talie fiind evidentă. Adversarii au preluat oarecum suprinzător conducerea, Paul Șofron scăpând o minge în bară, de unde aceasta a revenit unui atacant, care a marcat cu capul. Și la golul de 3-1, Nableții au avut noroc, Andrei Kökeinyesdi deviind nefericit un balon în proprie poartă. La acest scor, Geografii s-au aruncat cu toții în atac, dar fără succes. Mai mult, pe contraatac, Nableții au majorat diferența la 4-1. În ultimele minute, Cosmin Gorga a stabilit scorul final cu un șut din afara careului.
Este o înfrângere rușinoasă, mai ales prin prisma actualei clasări a adversarilor. Geografilor le-a lipsit un atacant veritabil și au cedat și fizic în fața unor adversari mai bine făcuți. Nableții au avut noroc cu carul, după cum ei înșiși au recunoscut. Asta desigur nu scuză prestația mai puțin inspirată și superficialitatea majorității geografilor în acest meci.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu