"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

sâmbătă, 29 noiembrie 2014

Turul se încheie cu un succes la limită: Geografii - Yeovil Town 3-2 (0-1)

Meci foarte dificil pentru geografi, joi, 27 noiembrie, de la ora 21, pe terenul CMC 1, în compania formației de pe locul secund, Yeovil Town. Cu atât mai dificil cu cât și condițiile meteorologice au fost total defavorabile (frig, lapoviță și vânt puternic) iar Geografii veneau după o serie de rezultate nefavorabile, în vreme ce Yeovil Town aveau teoretic un atu, fiind clasați mai bine și în acest sezon, și în sezonul precedent. Geografii s-au prezentat cu numărul minim, șapte jucători: Paul Șofron - Iulian Doroftei, Andrei Kökeinyesdi - Marius Chirilă, Cosmin Gorga, Horea Ionuț Meleg - Dan Zaharia.
Partida a fost una destul de echilibrată, intens disputată, Geografii având mai mult inițiativa și atacând cu mai multă vigoare. În prima repriză, acest atacuri nu s-au soldat cu niciun gol, în ciuda ocaziilor destul de numeroase. În schimb, scorul a fost deschis de cei de la Yeovil Town: Paul Șofron a respins în lateral un șut puternic, iar un atacant advers a înscris imparabil, sub bară.
Imediat după pauză însă, soarta partidei s-a întors în favoarea geografilor, mai inspirați la finalizare decât în prima parte. Mai întâi, Cosmin Gorga a egalat cu un șut senzațional, din unghi, iar puțin mai târziu Geografii au trecut în avantaj pe tabelă prin reușita lui Dan Zaharia. Tot cei doi au colaborat și la cea mai controversată fază a meciului, cea a golului de 3-1: Horea Ionuț Meleg a fost faultat în propriul careu și s-a accidentat, Paul Șofron a cerut oprirea jocului, o parte a jucătorilor de pe teren (inclusiv majoritatea adversarilor) s-au oprit, arbitrul însă n-a fluierat, Cosmin Gorga a continuat faza și Dan Zaharia a marcat. Cei de la Yeovil Town au protestat, dar golul a fost validat, spre nemulțumirea lor, astfel că până la final ei au jucat mult mai agresiv. Ultimele minute au fost practic dominate de Yeovil Town, într-o răbufnire care a avut drept rezultat o lovitură de la 9 m deoarece Geografii acumulaseră 6 faulturi de echipă. Prin transformarea acesteia s-a stabilit rezultatul final: 3-2.
Geografii au făcut unul dintre cele mai bune meciuri din acest tur de campionat și au demonstrat că, în fața adversarilor mai valoroși, reușesc întotdeauna să se mobilizeze exemplar. A fost o victorie muncită și pe deplin meritată, după cum s-a desfășurat meciul în ansamblu. Este de înțeles frustrarea adversarilor, care au dat pe vina pe o singură fază pentru înfrângere. Dincolo de acea fază, rezultat al unei neînțelegeri, Geografii au fost mai buni în această partidă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu