"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

joi, 2 aprilie 2015

Egalați pe final: PSG - Geografii 2-2 (0-0)

Returul s-a încheiat pentru geografi luni, 30 martie, când, de la ora 19, au întâlnit echipa PSG pe terenul CMC 1. Meciul a fost unul relativ echilibrat și deci rezultatul este unul echitabil, dar Geografii au avut la un moment dat partida ”în mână” și ar fi trebuit să știe cum să gestioneze finalul, ceea ce nu s-a întâmplat. Una dintre probleme, care apare cu o frecvență tot mai neliniștitoare în ultima vreme, a fost și numărul redus de jucători care au participat, mai exact șapte: Paul Șofron - Mădălin Petcu, Raularian Rusu - Horea Ionuț Meleg, Cosmin Gorga, Andrei Kökeinyesdi - Dan Zaharia. N-au fost accidentări dar nici schimbări.
Prima repriză a fost albă din aproape toate punctele de vedere. Cele două formații s-au tatonat îndelung pe la mijlocul terenului, apoi au început totuși să apară ocaziile. Cei de la PSG au avut mai multe oportunități la început, inclusiv o bară, și de vreo două ori Paul Șofron a intervenit la sacrificiu, în situație de unu la unu cu atacantul advers. După jumătatea reprizei s-au schimbat lucrurile și Geografii au ratat cele mai multe oportunități, prin Dan Zaharia (inclusiv o bară) și Cosmin Gorga.
Ghinionul a părut că se sparge în a doua parte. Geografii au atacat mai mult, continuând ofensiva la poarta adversă, și Cosmin Gorga a deschis în cele din urmă scorul cu un șut plasat: bară-gol. Aproape imediat s-a făcut 2-0 după un contraatac-școală, finalizat de Dan Zaharia. Din păcate, Geografii s-au lăsat pe tânjeală tocmai când puteau profita de degringolada din echipa adversă. Astfel, cu patru minute înainte de final, un șut norocos la vinclu al adversarilor i-a readus pe cei de la PSG în joc. Conform legilor lui Murphy, în ultimul minut PSG a obținut egalul cu un alt șut norocos, de data asta la firul ierbii. Degeaba au forțat Geografii în prelungiri, scorul a rămas egal.
Acest egal echivalează aproape cu o înfrângere în contextul în care RIO, echipa de pe locul 3, s-a distanțat deja la 5 puncte diferență. Totuși, returul a fost, per ansamblu, mai bun decât turul, cel puțin ca număr de puncte. Pentru o clasare pe podium însă va fi nevoie de rezultate excelente în ultima treime din campionat și de puțin noroc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu