"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

vineri, 17 aprilie 2015

Seria neagră se prelungește: Geografii - Old Boys Feleacu 2-5 (1-2)

Miercuri, 8 aprilie, de la ora 18.30, Geografii au suferit o nouă înfrângere, de data asta în fața echipei Old Boys Feleacu, unde evoluează mai mulți dintre foștii coechipieri ai lui Eugen Ciobanu sau Cosmin Gorga. Și din aceste motive, meciul a fost unul foarte liniștit, s-a jucat relaxat, ca înainte de sărbători. Geografii au evoluat cu: Eugen Ciobanu - Horea Ionuț Meleg, Bogdan Roșca, Iulian Doroftei, Cosmin Gorga, Alexandru Solomon, Cătălin Palfi. Lipsa unui portar autentic (Eugen fiind folosit pe acest post din lipsă de alte soluții) a fost poate decisivă pentru a stabili câștigătoarea unei partide mai echilibrate decât arată scorul.
După o perioadă de tatonare, Old Boys Feleacu au deschis scorul din penalty, acordat pentru un fault în careu al portarului Eugen Ciobanu. Geografii au egalat prin Horea Meleg, după o combinație cu Bogdan Roșca. Chiar înainte de pauză, Old Boys Feleacu a preluat conducerea după o eroare a defensivei geografilor.
În a doua repriză s-a ratat mult mai mult, la ambele porți, dar în principal la poarta apărată de Eugen Ciobanu. Totuși, Geografii au reușit egalarea prin Cosmin Gorga, cu un șut spectaculos la colțul lung. Ultimele minute au fost însă fatidice. Old Boys Feleacu au profitat de lipsa de experiență a portarului și au marcat după o aruncare de la margine care l-a surprins pe acesta ieșit din careu. Ultimele două goluri au consfințit victoria meritată a echipei adverse. Ca și la alte meciuri, Geografii au primit ultimul gol la ultima fază, dintr-un șut parabil.
Fără mai mulți oameni de bază, în toate compartimentele, Geografii par o pradă ușoară. Criza se prelungește și a trebuit să caut mult ca să găsesc ultima dată când Geografii au disputat 4 meciuri consecutive fără să cunoască gustul victoriei. Se întâmpla în ianuarie-februarie 2013, cu mai bine de doi ani în urmă, însă și atunci a fost de fapt mai bine, fiindcă s-au consemnat două înfrângeri și două egaluri (dintre care unul în cupă), comparativ cu situația de acum: trei înfrângeri și un egal în ultimele patru jocuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu