"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

miercuri, 13 noiembrie 2013

Dincolo de limita penibilului: Geografii - Marty 4-7 (2-3)

A trecut aproape o săptămână de la ultima ”performanță” a geografilor în divizia E, o înfrângere categorică (de data aceasta) în fața unei echipe teoretic accesibile, Marty, dar care miercuri, 6 noiembrie, de la ora 18, ne-a servit o adevărată lecție de fotbal, în condițiile în care geografii au făcut unul dintre cele mai slabe meciuri din ultimii ani. Au evoluat: Loránd Kis - Raularian Rusu, Răzvan Bătinaș, Dănuț Huciu, Sabin Nicula, George Deac, Iulian Doroftei, Marius Chirilă, Cătălin Palfi, Adrian Șelever.
Numărul mare de jucători nu s-a dovedit a fi un avantaj, schimbările dese de efectiv pe teren determinând haos în organizare și demotivarea anumitor jucători. De cealaltă parte, cei de la Marty s-au prezentat în doar șase oameni, așa că jocul a început în sistemul 5+1. Geografii au avut astfel la început nu mai puțin de patru rezerve! Cu Toni Sorcoiu la timonă, cei de la Marty au deschis scorul la prima fază de joc și l-au majorat nu mult mai târziu, moment în care Geografii au operat primele modificări, Raularian Rusu și Răzvan Bătinaș intrând în apărare. În plus, s-a jucat 6+1, deoarece la Marty a apărut și al șaptelea om. Geografii au reușit să echilibreze partida, având o ocazie imensă prin Raularian Rusu (infiltrat în atac) și marcând de două ori prin Cătălin Palfi, cu șuturi precise. Chiar înainte de pauză, Toni Sorcoiu a marcat din careu și i-a readus pe Marty în avantaj, după ce Kis Loránd apărase în mai multe rânduri șuturile acestora.
A doua repriză a fost una de coșmar. Ea a început totuși bine cu un gol memorabil al geografilor, după o combinație între Iulian Doroftei, Marius Chirilă și George Deac, ultimul finalizând sub bară. Mai departe însă, geografilor nu le-a ieșit mai nimic iar cei de la Marty, în dispoziție bună de joc, s-au distanțat cu lejeritate pe tabelă, în condițiile în care Kis Loránd a apărat cam tot ce se putea apăra, scutindu-ne de rușinea unui scor-fluviu. La poarta cealaltă, încercările de a puncta s-au materializat o singură dată, la un șut al lui Dănuț Huciu.
Chiar când ne gândeam că am putea reedita scorul din partida precedentă (6-5), Geografii forțând golul cinci, Marty a înscris și la ultima fază a meciului, pecetluind o victorie absolut meritată a lor.
Geografii, cu cinci înfrângeri în ultimele șase meciuri, trebuie neapărat să-și revină în meciurile care urmează pentru a mai putea spera măcar la un loc în play-off.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu