"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

miercuri, 20 noiembrie 2013

Record absolut: Geografii - Inglorious Basterds 11-0 (1-0)

Duminică, 17 noiembrie, de la ora 19, Geografii au întâlnit pe terenul CMC 1 pe Inglorious Basterds, ultima clasată din ultima divizie a campionatului "Fair-Play" Cluj-Napoca. Au evoluat pentru geografi: Paul Şofron - Mădălin Petcu, Raularian Rusu, Răzvan Bătinaş, George Deac, Horea Ionuţ Meleg şi Dănuţ Huciu. Întrucât adversarii s-au prezentat doar şase, s-a jucat în sistem 5+1, astfel că am avut permanent o rezervă.
Jocul n-a fost atât de simplu pe cât lasă scorul să se întrevadă. Deşi adversarii n-au arătat nimic deosebit pe teren, Geografii s-au chinuit literalmente să deschidă scorul, ratând numeroase situaţii favorabile, inclusiv o bară (Mădălin Petcu), până când Horea Meleg a deschis scorul, cu o execuţie rafinată, de la distanţă, spre finalul primei reprize.
În a doua parte, meciul a arătat cam la fel, cu multe ratări şi un gol al lui George Deac din pasa lui Horea Meleg. Din păcate, la jumătatea reprizei secunde, la scorul 2-0, unul din fundaşii adverşi l-a scos în gard pe George Deac, accidentându-l şi acesta a ripostat nesportiv. Ambii jucători au primit catonaşul galben, însă cel de la Inglorious Basterds mai avea un "galben" de dinainte şi a fost eliminat.
Cu un om în minus pe teren, adversarii n-au mai făcut faţă şi au primit gol după gol în ultimele 10 minute. Au marcat toţi jucătorii de câmp, Horea Meleg (încă două goluri), Răzvan Bătinaş, Dănuţ Huciu (trei goluri), Raularian Rusu şi Mădălin Petcu (două goluri), astfel că am asistat la un scor-record, 11-0. Dacă arbitrul ar fi prelungit meciul cu câteva minute, ar fi fost şi mai şi, deşi, pe de altă parte, poate ar fi fost fair-play să ne oprim la un moment dat.
Precedentul record data din 23 septembrie 2010, când Geografii au învins Melcii Furioşi cu 12-2. Victoria este parţial umbrită de incidentele amintite, apărute ca din senin într-un joc aparent fără probleme, şi de faptul că am încasat două cartonaşe galbene - cel amintit, al lui George Deac, care era de fapt cam portocaliu, şi cel primit de Paul Şofron, după o incursiune în atac, încheiată cu o alunecare, procedeu nepermis de regulament.
Următorul meci va fi la polul opus ca dificultate, întrucât vom întâlni echipa Punctual, liderul virtual al diviziei E.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu