"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

vineri, 1 noiembrie 2013

Mai rău decât arată scorul: Jamaica - Geografii 6-5 (4-1)

Miercuri, 30 octombrie, de la ora 18, Geografii s-au prezentat pe terenul CMC 1 fără câţiva titulari, cu speranţa că Jamaica, echipă nou-înscrisă în campionat, va fi o "pradă" uşoară. Şi, cum socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg, jamaicanii ne-au învins fără drept de apel, în ciuda faptului că scorul strâns ar putea indica altceva. Următorii geografi au evoluat: Paul Şofron - Raularian Rusu, Horea Ionuţ Meleg - Iulian Doroftei, Marius Chirilă, Sabin Nicula - Adrian Şelever.
Partida a început cu o scurtă perioadă de tatonare, după care adversarii au avut câteva ocazii mari, oferindu-i portarului Paul Şofron oportunitatea să se remarce. Atacul geografilor n-a funcţionat aproape deloc, mingile aruncate spre Adi Şelever sfârşind în aut de poartă sau de margine; o singură dată a avut Adi şansa de a înscrie, dar mingea a trecut pe lângă poartă. Pe la jumătatea primei reprize, Jamaica a deschis scorul după o lansare în spatele fundaşilor noştri, atacantul advers stopând mingea, din careu, în poarta geografilor. Încă nu ne trezisem bine după primul gol şi era deja 4-0 pentru adversari, care au profitat de buimăceala defensivei geografilor, pentru a se distanţa decisiv pe tabelă. Abia la ultima fază a primei reprize au reuşit şi geografii să înscrie, prin Horea Meleg, cu un şut la colţul lung.
În a doua repriză, jamaicanii au lăsat-o "mai moale", jucând mai degrabă defensiv şi pe contraatac. Geografii nu s-au lăsat invitaţi de două ori şi au atacat mai consistent, şutând mai des la poartă, mai ales că Jamaica a avut un portar improvizat şi care a luat gol la orice şut mai sănătos. Marius Chirilă a reuşit să-şi regleze "tirul" şi să înscrie de două ori, în timp ce Jamaica a mai punctat o dată, având însă şi multe alte ocazii. Apoi, pe o contră, Iulian Doroftei a reuşit finalizarea şi, la 5-4, speranţele au început să apară. Jamaica a mai fructificat una din numeroasele situaţii de gol iar Geografii au revenit iarăşi la un gol distanţă în ultimul minut, prin reuşita lui Iulian Doroftei, din lovitură liberă.
N-a mai fost timp pentru egalare, dar ar fi fost un rezultat mincinos faţă de cum au decurs lucrurile pe teren. Geografii au avut carenţe mari în toate compartimentele, dar în special în defensivă, doar evoluţia lui Paul Şofron limitând proporţiile scorului. În pofida acestor probleme, dacă meciul ar mai fi durat 5-10 minute, este posibil să fi obţinut un egal sau chiar victoria, adversarii părând epuizaţi fizic în a doua repriză. Este a patra înfrângere a geografilor în acest sezon, toate fiind la un gol diferenţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu