"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

joi, 8 septembrie 2011

Deşi ne-am prezentat: Magor SA - Geografii 3-0 (2-0)

Joi, 8 septembrie, de la ora 18, pe terenul CMC 1, Geografii au jucat al doilea meci al stagiunii împotriva celor de la Magor SA.  Din echipa geografilor au făcut parte: Paul Şofron - Iulian Doroftei, Ciprian Moldovan, Raularian Rusu, Titus Man, Rareş Greţa, Ionuţ Moldovan "Pitbull" şi Răzvan Bătinaş. Cartonaş galben: Ciprian Moldovan (pentru un fault mai dur, dar neintenţionat; altfel, nu au fost probleme de fair-play).
La fel ca şi săptămâna trecută, circumstanţele s-au arătat favorabile, întrucât adversarii au evoluat în şase în prima repriză. În ciuda omului în plus, geografii nu au reuşit nicidecum să marcheze, deşi au avut numeroase oportunităţi de a înscrie, inclusiv în postură de singur cu portarul advers, dar Pitbull (bară), Răzvan Bătinaş şi Rareş Greţa au ratat. Mai mult decât atât, cei de la Magor s-au dovedit foarte rapizi şi combinativi pe contraatac, punând în pericol poarta apărată de Paul Şofron. Pe fondul unor inexactităţi în apărare, pe finalul primei părţi, adversarii au reuşit să înscrie de două ori, spre ruşinea noastră.
La pauză a venit şi cel de-al şaptelea om la Magor şi astfel s-a restabilit egalitatea numerică. Evident însă, nu şi cea valorică. Totuşi, paradoxal, geografii au făcut mai bine faţă şapte contra şapte, şi au continuat să atace, în speranţa unei reveniri pe tabelă. Atacanţii noştri l-au luat însă la ţintă pe portarul advers, iar pe final Iulian Doroftei a avut o nouă situaţie de unu contra unu cu portarul lor, care a reuşit însă să apere. Cei de la Magor au avut la rândul lor mai multe situaţii de a înscrie, şi în cele din urmă au reuşit din nou să o facă, la unul din ultimele atacuri ale partidei.
Am fost învinşi de o echipă superioară, dar, dacă am fi reuşit să profităm în prima parte de omul în plus, alta ar fi fost soarta meciului. Cred că acel om în plus a instaurat de la început o stare de relaxare în sânul jucătorilor, convinşi că vom câştiga uşor meciul. Echipa s-a mobilizat mai bine în a doua repriză, când am jucat la egalitate numerică cu adversarii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu