"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

joi, 19 martie 2015

Revanşă: Geografii - Nableţii 9-2 (4-1)

Dacă în tur se întâmpla minunea şi Geografii pierdeau cu Nableţii, pe atunci pe ultimul loc, luni, 16 martie, de la ora 19, n-a mai fost cazul. Pe terenul CMC 1, Geografii şi-au luat o binemeritată revanşă, câştigând la o diferenţă concludentă. În teren au fost următorii: Paul Şofron - Horea Ionuţ Meleg, Andrei Kokeinyesdi, Raularian Rusu, Cosmin Gorga, Flaviu Cătinean, Cătălin Palfi, Dan Zaharia. Cartonaş galben: Cătălin Palfi (pentru fault). Şi Nableţii au fost avertizaţi cu două cartonaşe galbene.
Partida a fost în totalitate la discreţia geografilor, care s-au desprins încă din prima repriză, prin golurile lui Cosmin Gorga, Cătălin Palfi şi Dan Zaharia (dublă), în vreme ce Nableţii au punctat o singură dată. Toate golurile au fost frumoase, dar iese în evidenţă prima reuşită a lui Dan Zaharia, o finalizare cu capul din plonjon după o acţiune colectivă deosebită.
Repriza secundă s-a desfăşurat în aceleaşi coordonate, cu Geografii la timonă. Şi Nableţii au avut câteva ocazii, dar Paul Şofron a apărat foarte bine, primind un singur gol. În schimb, în poarta celalaltă au înscris Dan Zaharia (încă de două ori), Andrei Kokeinyesdi (tot de două ori) şi Horea Ionuţ Meleg.
Geografii revin aşadar pe treapta a treia a podiumului, la golaveraj, dar meciul cu Yeovil Town se anunţă a fi cu mult mai greu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu