"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

marți, 4 octombrie 2011

Statistici privind jocurile şi prezenţele cumulate în sezoanele precedente

În sezonul 2009-2010, Geografii au jucat efectiv 36 de partide în campionat (din 38, dar două meciuri au fost câştigate la "masa verde"), la care se adaugă două meciuri de Cupă (tur şi retur), deci un total de 38 de partide. În sezonul 2010-2011, echipa nu a participat la Cupă, iar în campionat a evoluat în 34 de partide (alte patru fiind câştigate la "masa verde"). Rezultă că în primele două sezoane Geografii au jucat efectiv 72 de partide, din care 70 în campionat (divizia H) şi 2 în Cupă. În aceste partide, Geografii au obţinut 33 de victorii, au terminat la egalitate de 6 ori, şi au cumulat 33 de înfrângeri, rezultând astfel un bilanţ perfect echilibrat. Adăugând însă cele 6 partide câştigate fără joc (din vina adversarilor), bilanţul devine unul pozitiv.
Lotul de jucători a cunoscut variaţii destul de mari. În cele 72 de partide, pentru geografi au evoluat 51 de jucători, cea mai mare parte a acestora fiind cadre didactice, studenţi, masteranzi, doctoranzi sau absolvenţi ai Facultăţii de Geografie. Totuşi, aproximativ jumătate din cei 51 de jucători au evoluat extrem de rar pentru echipa geografilor. Astfel, 14 persoane au participat o singură dată, iar alte 14 persoane au avut între 2 şi 4 prezenţe, o cifră nesemnificativă raportată la numărul total de meciuri.
Se poate concluziona că echipa geografilor s-a bazat, de fapt, pe cei 23 de jucători care au participat mai des, şi anume, în ordine descrescătoare, cumulat pe cele două sezoane: Raularian Rusu 66 (dintr-un total de 72 de meciuri), Paul Şofron 61, Horea Ionuţ Meleg 49, Mădălin Petcu 42, Adrian Şelever 36, Răzvan Bătinaş 31, Mircea Alexe 26, Alex Mureşan 25, Ionuţ Moldovan "Pitbull" şi Olimpiu Pop 20, Rareş Greţa şi Eusebio Man 19, Ciprian Moldovan 18, Răzvan Mocan "Figo" 14, Mihai Petruţ 12, Cristian Boţan, Vasile Darvai, Darius Cramba şi Cristian Alexe 10, Robert Szakács şi Adrian Cristea 9, Daniel Costea şi Ioan Fodorean 6.
Este interesant de remarcat că doar patru jucători au participat la mai mult de 50% din meciuri! În aceste condiţii, nu a existat aproape niciodată o echipă "standard", variaţiile de formă ale echipei fiind de multe ori rezultatul acestor variaţii de lot, de la un meci la altul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu