"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

duminică, 27 noiembrie 2011

Continuă seria rezultatelor negative: Napoca - Geografii 4-2 (1-2)

Duminică, 27 noiembrie, de la orele 18, pe terenul CMC 1, Geografii s-au prezentat doar cu numărul minim de jucători (şapte), deci fără rezerve, şi anume: Mădălin Petcu - Raularian Rusu, Eusebio Man - Horea Ionuţ Meleg, Ovidiu Mateuţ - Cătălin Palfi, Adrian Şelever. În lipsa portarului titular, Paul Şofron, care a sosit doar în ultimele minute, Mădălin Petcu a fost "sacrificat" în poartă, el având şi calităţi în acest sens. Spre final, au mai apărat şi Eusebio Man şi Horea Ionuţ Meleg (accidentat).
În aceste condiţii, jocul geografilor a avut de suferit, în special în faza defensivă. În prima repriză, jocul a fost destul de echilibrat, dar Geografii au atacat mai mult şi au deschis scorul prin Ovidiu Mateuţ. Din păcate, Horea Meleg s-a accidentat pe la jumătatea primei reprize şi, neavând schimbări, a continuat într-un picior restul meciului. Napoca a reuşit să egaleze la o fază la care Raularian Rusu a intervenit, dar mingea a ricoşat (ne)fericit din atacantul advers, care a scăpat spre poartă şi a trimis pe lângă Mădălin Petcu: 1-1. La ultima fază a primei reprize, acelaşi Ovidiu Mateuţ ne-a adus în avantaj, cu un şut plasat (bară-gol).
În a doua parte, tot geografii au fost la conducerea partidei, cel puţin în primele minute. Adversarii au replicat pe contraatac şi au prins pe picior greşit defensiva noastră în câteva rânduri, înscriind de două ori şi întorcând rezultatul în favoarea lor. În final, Geografii au căutat egalarea, dar Adi Şelever şi Cătălin Palfi au ratat din poziţii favorabile. La ultima fază, când inclusiv portarul Paul Şofron era în teren, adversarii au marcat în poarta goală, stabilind scorul final: 4-2.
Este greu de spus cât a contat ghinionul în acest meci - întârzierea lui Paul Şofron, accidentarea lui Horea Meleg - şi cât de meritată este victoria echipei Napoca. Cert este că ne-am dat încă odată seama cât de important este postul de portar şi cât de mult contează să ai şi rezerve.

Un comentariu: