"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

sâmbătă, 12 noiembrie 2011

După atâtea victorii, o înfrângere (ne)aşteptată: BURTOŞII - Geografii 2-1 (1-1)

Cu un moral foarte bun, având în vedere seria de şase victorii consecutive, Geografii s-au prezentat la meciul cu BURTOŞII foarte încrezători în forţele proprii, chiar dacă au lipsit doi oameni de bază (Robert Szakács şi Mădălin Petcu). Joi, 10 noiembrie, de la orele 18, pe terenul CMC 2, au participat aşadar următorii: Paul Şofron - Iulian Doroftei, Titus Man, Raularian Rusu, Paul Picovici, Horea Meleg, Ovidiu Mateuţ, Vasile Darvai şi Cătălin Palfi.
Încă de la început, defensiva adversă s-a dovedit a fi greu de depăşit. Geografii au dominat, dar Cătălin Palfi, Ovidiu Mateuţ sau Titus Man nu au reuşit să deschidă scorul. În cele din urmă, la o minge aruncată cu mâna de Paul Şofron în careul advers, un fundaş a intervenit nefericit cu capul şi a trimis în proprie poartă: 0-1. Credeam că va fi o victorie facilă, dar adversarii au replicat şi, după un aut de margine, la o neatenţie a defensivei noastre, au reuşit să egaleze înainte de pauză.
În repriza a doua jocul geografilor a avut şi mai mult de suferit în toate compartimentele. BURTOŞII au dat "lovitura" pe contraatac, preluând conducerea la o fază la care au avut superioritate numerică în faţa porţii. Mai rămăsese încă mult de jucat, dar Geografii au fost lipsiţi de inspiraţie în atac. Adversarii s-au apărat foarte bine, cu toată echipa, chiar şi cu mijloace mai puţin regulamentare (un jucător a primit cartonaş galben după faulturi repetate la Ovidiu Mateuţ). Din păcate, combinaţiile aproape niciodată nu au ieşit, şuturile de la distanţă nu au nimerit spaţiul porţii sau au fost reţinute de portar, iar în rarele ocazii când s-a ajuns în situaţie de a înscrie, s-a ratat cu seninătate.
Era de aşteptat ca mai devreme sau mai târziu această serie de rezultate pozitive să fie întreruptă, dar parcă nu ne-am fi aşteptat ca aceasta să se petreacă chiar în acest joc, în faţa unei echipe care nu ne-a fost cu nimic superioară fotbalistic. Adversarii trebuie însă felicitaţi pentru dârzenia cu care şi-au apărat şansele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu