"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

miercuri, 21 martie 2012

Ruşinos: Pumele - Geografii 3-1 (2-1)

Nu rezultatul în sine este ruşinos, ci modul în care am pierdut acest meci, miercuri, 21 martie, de la ora 18, pe terenul CMC 2. Geografii s-au prezentat cu: Andrei Şişoe - Raularian Rusu, Mihai Petruţ, Sabin Nicula, Ovidiu Mateuţ, Cătălin Palfi, Horea Ionuţ Meleg şi Adrian Şelever. Pumele s-au prezentat cu o echipă cu o medie de vârstă dublă faţă de a noastră, şi o greutate (în chintale) ajişderea. Mai mult, de la sfârşitul primei reprize au rămas cu om în minus, un jucător, extrem de agresiv încă de la început, fiind eliminat pentru lovirea fără minge a adversarului (al doilea galben, deşi trebuia să primească roşu direct). Horea Ionuţ Meleg a primit şi el galben la această fază, pentru proteste, dar sancţiunea a fost gratuită, el fiind cel lovit.
Geografii au început bine, deschizând scorul prin Adrian Şelever, cu capul, din faţa porţii goale.
Cam atât putem spune de bine despre acest meci. În apărare, Raularian Rusu, de multe ori singur, a fost depăşit prea uşor de adversarul direct. Pumele au egalat şi, la ultima fază a primei reprize, când deja erau cu un om în minus, au preluat conducerea. În a doua repriză au mai punctat odată, tot la o neatenţie colectivă în defensivă, iar cel mai bun om al geografilor a fost, şi de data aceasta, portarul - Andrei Şişoe remarcându-se în câteva ocazii.
Dacă în defensivă a fost vraişte, de la mijloc în sus s-a jucat haotic, dezorganizat, cu multe şuturi din afara careului în situaţii când aveam superioritate numerică şi din câteva pase am fi putut ajunge la golul mult dorit. Se acordă următoarele titluri: campionul şuturilor peste poartă: Ovidiu Mateuţ; campionul şuturilor pe lângă poartă: Sabin Nicula; campionul şuturilor în blocaj: Cătălin Palfi; campionul şuturilor în portar: Horea Meleg; campionul ratărilor cu poarta goală: Adrian Şelever; campionul la alergat mult şi degeaba pe teren: Mihai Petruţ.
Supărarea a fost mare la final, după o asemenea umilinţă este absolut normal să fie aşa. Am căutat şi căutăm explicaţii, scuze, după un meci pe care ar trebui să-l uităm cât mai repede. Vinovaţi suntem cu toţii, fiecare are partea lui de vină, mai mare sau mai mică, dar mai avem meciuri de jucat, şi ne putem revanşa, în primul rând faţă de noi înşine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu