"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

sâmbătă, 3 martie 2012

Adversarii au întors rezultatul pe final: Geografii - FC OCNA MUREŞ 4-5 (3-2)

După câteva amânări din cauza frigului şi a zăpezii, meciul cu FC OCNA MUREŞ, contând pentru tur, a avut în cele din urmă loc vineri, 2 martie, de la orele 20, pe terenul CMC 1. A fost un joc spectaculos, cu numeroase răsturnări de scor, dar încheiat cu un scor nefavorabil nouă, deşi la fel de bine puteam câştiga. Terenul încă nu se prezintă în cele mai bune condiţii (cu apă, pe cale să îngheţe), dar temperatura s-a ameliorat, iar prezenţa a fost mai consistentă: Paul Şofron - Mădălin Petcu, Iulian Doroftei, Raularian Rusu, Sabin Nicula, Ovidiu Mateuţ, Cătălin Palfi, Adrian Şelever şi Ionuţ Moldovan "Pitbull" au jucat pentru geografi.
Nici nu a început bine partida şi adversarii au deschis scorul în secunda 22, cu un şut din apropiere, după ce Paul Şofron a respins în primă fază. Geografii au revenit însă repede în joc şi au punctat prin Mădălin Petcu şi Cătălin Palfi, prin şuturi din afara careului. Adversarii, destul de abili pe contraatac, au egalat la o nouă neatenţie în defensiva noastră, dar la pauză aveam un avantaj minim prin golul cu capul al lui Adi Şelever, din pasa (aruncare de la margine) lui Mădălin Petcu.
În repriza a doua, ambele echipe s-au întrecut în ratări. FC OCNA MUREŞ a atacat destul de consistent, au avut şi o bară iar Paul Şofron s-a opus de mai multe ori golului, în situaţii dificile. Geografii au fost însă cei care au înscris, prin Cătălin Palfi, şi la 4-2 nu mai credeam că putem scăpa victoria, mai ales că scorul putea căpăta proporţii, dar Ionuţ Moldovan, Adrian Şelever, Ovidiu Mateuţ sau Cătălin Palfi nu au punctat din situaţii favorabile.
Din păcate, am luat un gol stupid, la un corner, executat peste Paul Şofron, mingea fiind trimisă în poartă cu capul de un atacant advers, rămas nemarcat. Din acel moment, parcă s-a "rupt filmul", adversarii au venit peste noi şi în câteva minute (rămase până la final) au întors rezultatul în favoarea lor.
A fost o nouă demonstraţie despre cum se poate pierde o partidă într-un timp foarte scurt. Încă odată, nu am reuşit să gestionăm finalul unui meci pe care, fără exagerare, l-am avut "în mână". Vechea noastră meteahnă - ratările din toate poziţiile - s-a combinat cu problema neatenţiilor regretabile în defensivă şi, în ciuda unui joc per ansamblu bun şi peste medie al geografilor, am pierdut din nou.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu