"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

vineri, 30 martie 2012

Foarte lejer: Geografii - Campiones 11-3 (5-1)

În meci restanţă, contând pentru tur, Geografii au obţinut cea mai facilă victorie din acest sezon joi, 29 martie, de la ora 18, pe terenul CMC 2, în formula: Paul Şofron - Raularian Rusu, Mădălin Petcu, Vlad Marian, Vasile Darvai, Vlad Marica, Ionuţ Moldovan "Pitbull", Cătălin Palfi. Adversarii au evoluat slab şi au avut carenţe mari, în special în defensivă, astfel că meciul a fost câştigat fără emoţii.
La un asemenea scor, comentariile nu-şi au rostul. Să menţionăm doar că Geografii au început în forţă şi au deschis scorul la un şut al lui Cătălin Palfi, uşor deviat de Ionuţ Moldovan în vinclu. Apoi golurile au curs în poarta adversă, autori fiind Vasile Darvai, Ionuţ Moldovan şi Vlad Marica. La 4-0 jocul s-a mai relaxat. Până la pauză, Campiones au punctat şi ei odată, iar Cătălin Palfi a dus scorul la 5-1.
În a doua repriză, pe fondul unei partide practic câştigate, geografii şi-au permis să mai schimbe rolurile, toată lumea a dorit să marcheze, ceea ce au reuşit şi fundaşii, mai exact Mădălin Petcu şi Raularian Rusu, urcaţi în atac. Cătălin Palfi a mai înscris de trei ori iar Vlad Marica o dată. Ionuţ Moldovan a trimis de câteva ori mingea în bară. Campiones au avut şi ei câteva ocazii şi au punctat de două ori, iar pe final au ratat un penalty, mingea lovind transversala.
Această victorie mai ridică puţin moralul "şifonat" de meciul precedent şi îmbunătăţeşte golaverajul, dar nu trebuie să uităm că am avut parte de un adversar accesibil şi că în etapele viitoare va fi cu siguranţă mai greu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu