"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

joi, 8 martie 2012

De data aceasta, noi am întors rezultatul: Geografii - RT BAYERN 2-1 (0-0)

Joi, 8 martie, de la orele 19, după ce au urat un sincer şi călduros "La Mulţi Ani" doamnelor şi domnişoarelor care ne fac viaţa mai frumoasă, Geografii s-au prezentat pe terenul CMC 1 pentru meciul cu RT BAYERN, în următoarea formulă: Paul Şofron - Mădălin Petcu, Raularian Rusu, Mihai Petruţ, Sabin Nicula, Ovidiu Mateuţ, Cătălin Palfi, Vasile Darvai, Ionuţ Moldovan "Pitbull".
Jocul a fost unul de luptă, în care geografii au dominat teritorial, iar adversarii s-au apărat în general foarte bine şi au contraatacat periculos. Aceste contraatacuri ar fi putut da rezultate încă din prima repriză, când cei de la RT BAYERN au trimis de două ori mingea în bară. Geografii au ratat o ocazie bună prin Ionuţ Moldovan "Pitbull", singur cu portarul, dar au avut dificultăţi la construcţie iar şuturile de la distanţă nu s-au dovedit o soluţie.
Repriza a doua s-a desfăşurat sub aceleaşi auspicii, dar au apărut şi golurile. Primii au înscris adversarii, după un corner, mingea fiind reluată în poartă cu pieptul, la colţul scurt. Geografii s-au aruncat în atac, dar s-au întrecut în ratări (veşnica noastră problemă) iar şuturile nu prea nimereau spaţiul porţii. În cele din urmă, după o fază prelungită de atac, Vasile Darvai a reuşit să egaleze cu un şut din careu, din pasa lui Cătălin Palfi. Finalul a fost "care pe care", dar norocul ne-a surâs de această dată, Mădălin Petcu prinzând un şut senzaţional de la distanţă, în vinclu.
Dacă săptămâna trecută am pierdut trei puncte în ultimele minute, de data aceasta am reuşit noi să întoarcem rezultatul şi să obţinem o victorie care este, totuşi, meritată, după aspectul general al partidei. RT BAYERN s-a dovedit, ca de obicei, un adversar dificil, dar fair-play.

2 comentarii:

  1. La cat mai multe victorii!

    RăspundețiȘtergere
  2. http://rtbayern.blogspot.com/2012/03/geografii-rt-bayern-cluj-2010-2-1-0-0.html

    Succes "adversilor"!

    RT Bayern Fan

    RăspundețiȘtergere