"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

miercuri, 30 noiembrie 2011

Dacă am juca mereu aşa?! Geografii - "U" 7-2 (4-1)

După o serie de rezultate mai puţin convingătoare cu echipe din zona de mijloc sau inferioară a clasamentului, marţi, 29 noiembrie, de la o oră puţin obişnuită, 22, pe terenul CMC 1, Geografii au obţinut un succes categoric în faţa fostului lider, "U". Echipa victorioasă: Paul Şofron - Mădălin Petcu, Tamás Forró, Raularian Rusu, Vlad Marica, Horea Ionuţ Meleg, Ovidiu Mateuţ, Cătălin Palfi şi Adrian Şelever.
Geografii au început foarte motivaţi meciul şi şi-au presat constant adversarul. După câteva ocazii ratate, Ovidiu Mateuţ a deschis scorul din pasa lui Cătălin Palfi. Vlad Marica a înscris golul al doilea, din careu, apoi acelaşi Ovidiu Mateuţ a marcat de două ori, din şuturi plasate, astfel că, puţin înainte de pauză, tabela indica 4-0. Ca să nu fie totul perfect, am primit gol dintr-o fază stupidă: la insistenţele portarului, Tamás Forró a aruncat mingea din aut de margine spre acesta, deşi un atacant advers îl marca strâns pe Paul Şofron. Atacantul a reuşit să recupereze mingea, iar un coleg de-al său a înscris.
În partea a doua, Geografii au abordat o tactică mai prudentă, mai defensivă, încercând mai degrabă să ţină de rezultat, şi să contraatace. Cei de la "U" au prins curaj, dar n-au reuşit să marcheze decât în a doua jumătate a reprizei. La scorul de 4-2, Geografii au vrut să demonstreze care este echipa mai bună şi în final s-au distanţat confortabil, prin golurile lui Adrian Şelever (cu un şut puternic, sub bară), Ovidiu Mateuţ (după o combinaţie) şi Horea Meleg (şut la colţul scurt, după un corner). În afara celor trei goluri, s-au mai ratat câteva oportunităţi clare de a înscrie, astfel că rezultatul final reflectă îndeaproape situaţia din teren.
Acest joc a demonstrat încă odată potenţialul ridicat al echipei care, din păcate, se concretizează doar la meciurile cu echipele de pe primele locuri. Adversarii, deşi ocupau prima poziţie în clasament înaintea acestui meci, nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor. Partida a fost în totalitate la discreţia geografilor şi, scăpaţi de presiunea rezultatului, ei au făcut şi spectacol, marcând cele mai multe goluri în acest sezon (şapte, precedentul record fiind de şase, în meciul cu Pumele).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu