"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

vineri, 18 noiembrie 2011

Un egal cât o calificare: ŢÂNŢARII - Geografii 2-2 (2-2)

Vineri, 18 noiembrie, de la orele 18, pe terenul CMC 1, Geografii au obţinut pentru prima dată calificarea în turul doi al Cupei (în tur a fost 3-1, deci scorul general este 5-3). Meciul s-a jucat pe o ceaţă foarte densă, vizibilitatea fiind mai mică decât lungimea terenului (nu se vedea din poartă în poartă). Temperatura scăzută (negativă) a influenţat la rândul său calitatea jocului, care a fost mai degrabă unul de luptă, dar fără durităţi. Geografii s-au prezentat cu: Paul Şofron - Raularian Rusu, Răzvan Bătinaş, Dan Clement, Vlad Marica, Horea Meleg, Adrian Şelever şi Rareş Greţa.
Toate golurile s-au marcat în prima repriză şi de fiecare dată Geografii au fost în avantaj iar ŢÂNŢARII au egalat. Prima reuşită i-a aparţinut lui Adrian Şelever, cu capul, la o centrare venită din corner. Acelaşi Adi Şelever a mai profitat de câteva ori de statura sa pentru a relua cu capul spre poartă, dar nu a mai înscris. În schimb, au egalat adversarii, după o combinaţie. Geografii au preluat conducerea după o fază tipică: Paul Şofron a aruncat balonul cu mâna în faţa porţii adverse, iar Horea Meleg a deviat uşor pentru 1-2. Egalarea a survenit înainte de pauză, dintr-un şut de la distanţă.
În a doua parte, geografii s-au concentrat pe faza defensivă, blocând atacurile tot mai periculoase ale adversarilor. Atunci când defensiva a fost depăşită, Paul Şofron a intervenit salvator. În atac a rămas Rareş Greţa, care a şi ratat câteva oportunităţi de a înscrie, iar Horea Meleg a trimis mingea în bara laterală din lovitură liberă. Şi ŢÂNŢARII au avut o bară, însă transversală, astfel încât rezultatul, în ansamblu, reflectă corect situaţia de pe teren.
Geografii se pot mândri aşadar că au eliminat o formaţie de divizie superioară (divizia E) şi care, de altfel, se situează în jumătatea superioară a clasamentului diviziei respective. În cele două meciuri, echipa noastră a demonstrat că poate juca de la egal la egal şi chiar mai bine decât un adversar dintr-o altă divizie, fapt ce ne dă în continuare speranţe într-o clasare cât mai bună şi în campionat şi un parcurs cât mai lung în cupă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu