"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

vineri, 14 noiembrie 2014

Liderul a învins în meciul 13 din ziua de 13: Geografii - Instalatorii 2-6 (1-3)

După o serie de opt meciuri cu rezultate pozitive, mai precis șapte victorii și un egal, Geografii au cunoscut iarăși gustul amar al înfrângerii, joi, 13 noiembrie, de la ora 21, pe terenul CMC 2, în cel de-al 13-lea meci al sezonului (etapa 11 din campionat + cele două meciuri din cupă). Și, deși în cupă, de exemplu, Geografii au câștigat cu echipe din divizii superioare, în campionat nu au făcut față liderului și probabil viitoarei câștigătoare a diviziei D, Instalatorii și asta în ciuda numărului mare de jucători prezenți la acest meci: Paul Șofron - Eugen Ciobanu, Andrei Kökeinyesdi, Cosmin Gorga, George Deac, Raularian Rusu, Horea Ionuț Meleg, Ovidiu Mateuț, Cătălin Palfi, Dan Zaharia, plus mai mulți suporteri.
Instalatorii s-au ”instalat” încă de la început la cârma jocului, pe care l-au dominat în cea mai mare parte, evoluând cu agresivitate și uneori la intimidare, obicei preluat de la fosta SPORTING, de la care au fost prezenți mai mulți jucători. De altfel, fantoma SPORTING-ului a fost mai tot timpul prezentă în joc - noroc că s-a terminat cu bine pentru instalatori și n-am mai avut parte de incidente la final! Ei au deschis scorul cu un șut din marginea careului iar Geografii au egalat după o degajare perfectă a lui Paul Șofron, mingea fiind trimisă în poartă cu capul de Cosmin Gorga, cu prețul unei accidentări cauzate de intrarea întârziată a portarului. Până la pauză însă Instalatorii au fructificat alte două șanse de gol, una după o schemă la o lovitură liberă, alta dintr-un șut norocos, scorul devenind 3-1.
În a doua repriză, Geografii au început mai bine, s-au mobilizat în atac, unde a intrat Dan Zaharia (revenit pe teren după o lungă absență, cauzată de o accidentare) și chiar au reușit să reducă din diferență prin Ovidiu Mateuț, cu un șut puternic din marginea careului. Egalarea a fost destul de aproape, dar același Ovidiu Mateuț, dar și Cosmin Gorga sau Dan Zaharia au ratat. În acest timp, Instalatorii au continuat raidurile la poarta lui Paul Șofron, care a apărat bine. Inevitabilul s-a produs însă la un fault în careu, comis de Ovidiu Mateuț, pentru care adversarii au primit penalty, executat imparabil de Robert Macula, căpitanul echipei adverse. Adversarii s-au detașat apoi la 5-2 după o greșeală individuală în defensiva geografilor și au mai înscris odată, stabilind scorul final: 6-2.
Adversarii au câștigat meritat, păcat de momentele în care fair-play-ul a lipsit. Geografii ar fi putut obține un rezultat mai bun, cu ceva mai mult noroc sau cu o mai bună organizare a jocului.
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu