"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

luni, 10 noiembrie 2014

Totul merge strună și în cupă: FPG - Geografii 4-9 (2-4)

Deși în cupă Geografii sunt în grupă doar cu echipe de divizie superioară, până acum ei au reușit să fie ”buturuga mică” și să câștige ambele întâlniri disputate. Cea de-a doua s-a jucat duminică, 9 noiembrie, de la ora 21, pe terenul CMC 2, în compania echipei FPG, clasată pe locul 3 în divizia C. Se pare că echipa de pe locul 3 din divizia D este mai bună decât echipa de pe locul 3 din divizia C, cel puțin judecând după această partidă! Pentru geografi au evoluat: Paul Șofron - Eugen Ciobanu, Raularian Rusu, Cosmin Gorga, Ciprian Todor, Horea Ionuț Meleg, Alexandru Solomon, Cătălin Palfi.
Meciul a avut multe faze de poartă și multe goluri, jucându-se destul de deschis de ambele părți. Geografii au deschis scorul după ce adversarii au executat spre ultimul fundaș un corner, acesta a luftat, iar Horea Ionuț Meleg a scăpat pe contraatac. FPG a egalat aproape imediat, cu un șut din careu. Geografii s-au distanțat apoi la 3-1 după două autogoluri ale celor de la FPG, demne de cascadorii râsului: primul dintr-un aut de margine, portarul scăpând mingea în poartă, iar al doilea după un șut al lui Horea Meleg în bară, mingea ricoșând într-un fundaș și intrând în poartă. Alexandru Solomon a dus scorul la 4-1 cu o execuție pretențioasă din careu, iar FPG a redus din diferență chiar înainte de pauză, profitând de o degajare greșită a lui Paul Șofron.
Portarul geografilor și-a ”spălat păcatele” în a doua repriză, intervenind decisiv la multe atacuri și șuturi ale adversarilor, spre deosebire de colegul său din poarta adversă care a primit gol la aproape orice șut mai sănătos. Astfel, tabela înregistra 2-6 după două noi execuții reușite ale lui Horea Ionuț Meleg și Alexandru Solomon. FPG a avut o perioadă mai bună pe la mijlocul reprizei, când au și punctat de două ori, emoțiile revenind la scorul de 6-4. Finalul a aparținut însă geografilor, care au mai înscris de trei ori, prin Cosmin Gorga, Cătălin Palfi și Horea Ionuț Meleg (hat-trick), în urma unor acțiuni individuale.
Geografii așteaptă cu moralul ridicat derby-ul cu liderul din campionat, Instalatorii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu