"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

vineri, 31 octombrie 2014

Egalați în prelungiri: Geografii - FC Luptii 1-1 (0-0)

Meci deosebit de echilibrat, joi, 30 octombrie, de la ora 18, pe terenul CMC 1, între Geografii și FC Luptii, echipe care, în clasament, sunt despărțite doar de golaveraj. Pentru geografi au evoluat: Paul Șofron - George Deac, Andrei Kökeinyesdi, Cosmin Gorga, Eugen Ciobanu, Horea Ionuț Meleg, Răzvan Bătinaș, Raularian Rusu.
Partida s-a jucat predominant la mijlocul terenului, unde Geografii au avut o ușoară superioritate, care însă nu s-a materializat pe tabela de marcaj în prima repriză. Raularian Rusu a ratat de trei ori din poziții favorabile, portarul advers reușind de fiecare dată să apere șuturile. Și la poarta cealaltă, Paul Șofron a intervenit de câte ori a fost nevoie. Cele două defensive și-au făcut foarte bine datoria, la geografi fiind demnă de consemnat reprofilarea lui George Deac în postură de ultim apărător, evoluția lui fiind ireproșabilă.
Și în a doua repriză, jocul a decurs în aceleași coordonate, cele două formații anihilându-se reciproc în cea mai mare parte a timpului. Geografii au mai avut câteva situații de gol, iar FC Luptii au avut o bară și alte câteva șuturi bune, reținute de Paul Șofron. Chiar când se părea că meciul se îndreaptă spre un rezultat alb, George Deac, la prima incursiune în jumătatea adversă, a trimis un șut plasat la colțul scurt, de la distanță, surprinzându-l pe portarul advers: 1-0. În ultimele minute, FC Luptii au căutat egalarea, fără a avea ocazii, în vreme ce Geografii s-ar fi putut desprinde pe contraatac, dar Răzvan Bătinaș a șutat în portar la o fază la care o pasă în fața porții goale spre unul dintre coechipieri ar fi dus aproape sigur la 2-0. Cum ocaziile se răzbună, în prelungiri, practic la ultima fază, s-a produs egalarea: FC Luptii au executat înalt un corner de pe partea dreaptă, Paul Șofron a ieșit pe sub minge și un adversar a înscris cu capul de la colțul lung în poarta rămasă goală.
Frustrarea a fost mare în tabăra geografilor, dar rezultatul este unul echitabil după aspectul general al jocului. Geografii au evoluat foarte bine în defensivă, au dominat teritorial cea mai mare parte a partidei, dar nu și-au creat suficiente situații de gol, lipsa unui vârf veritabil de atac fiind vizibilă - Cătălin Palfi a lipsit iar Dan Zaharia a fost din nou doar suporter, fiind accidentat. FC Luptii au ripostat în special prin contraatacuri tăioase, au stat foarte bine în teren și au avut meritul de a crede în șansa lor până la final.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu