"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

sâmbătă, 8 iunie 2013

Liderul ne-a învins din nou: Inter Junior - Geografii 2-0 (0-0)

Duminică, 26 mai, de la ora 19, Geografii au primit o nouă corecție ”fotbalistică” din partea liderului diviziei F, Inter Junior, în ciuda faptului că echipa a făcut un meci foarte bun, mai puțin la finalizare... unde am rămas repetenți, fără gol înscris. S-au prezentat următorii: Paul Șofron - Flavius Banyai, Mădălin Petcu, Raularian Rusu, Tamás Forró, Horea Ionuț Meleg, Iulian Doroftei, Cătălin Palfi, Adrian Șelever.
În prima repriză, Geografii au dominat clar ostilitățile, adversarii replicând mai degrabă pe contraatac, unde s-au lovit însă de o defensivă ”de fier”, condusă magistral din poartă de Paul Șofron. În aceste condiții, tot ce trebuia să facem era să înscriem, dar n-a fost să fie. Mai întâi, Cătălin Palfi a ratat mai multe ocazii, inclusiv un penalty, apoi a început seria ratărilor Adrian Șelever, una dintre ele cu poarta goală, dintr-o poziție de unde e mai greu să ratezi decât să marchezi. Și uite așa, la pauză a fost 0-0.
Inter Junior a făcut o repriză secundă mult mai bună, punând presiune tot mai accentuată pe careul geografilor. În cele din urmă, inevitabilul s-a produs, și, după un henț (involuntar) în careu, similar cu cel din prima repriză, când s-a dat penalty, arbitrul a fost ”consistent” cu propriile decizii, și a acordat din nou penalty. Singura diferență a fost că adversarii au înscris, deschizând scorul. Geografii au căutat să egaleze, fără succes, cei de la Inter Junior fiind mari maeștri la posesia balonului.
În cele din urmă, profitând de spațiile tot mai largi lăsate în defensivă de geografi, ei au majorat diferența pe final și practic au închis tabela, obținând o victorie meritată doar după aspectul reprizei secunde. Geografii rămân din nou cu un gust amar, cel al înfrângerii, după un meci altfel destul de bun. Dar dacă gol nu e, nimic nu e...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu