"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

marți, 25 iunie 2013

Hat-trick Cătălin Palfi: Geografii - ISO 3-1 (1-0)

Penultima partidă din acest sezon pentru geografi s-a desfășurat luni, 24 iunie, de la ora 20, pe terenul CMC 2, în compania echipei ISO, actualmente clasată pe locul 3 (promovabil), la care cândva visam și noi. Ca și în meciul tur din play-off, când au învins la același scor, Geografii au demonstrat că pot să joace la un nivel ridicat și să se impună pe merit. S-au prezentat: Paul Șofron - Iulian Doroftei, Mădălin Petcu, Raularian Rusu, Marius Chirilă, Ovidiu Mateuț, Cătălin Palfi, Vasile Darvai, Adrian Șelever. Din păcate, Marius Chirilă s-a accidentat în finalul primei reprize și nu a mai putut continua. Și mai grav este că arbitrul ne-a ”umplut” de cartonașe galbene la un meci fără evenimente: Paul Șofron, Cătălin Palfi și Ovidiu Mateuț au fost avertizați.
Încă de la început s-a văzut că Geografii sunt echipa pozitivă, care insistă mai mult, combină mai mult și presează poarta adversă. Cu toate acestea, a fost nevoie de aproape toată prima repriză pentru ca ei să deschidă scorul, după o execuție de senzație a lui Cătălin Palfi.
Și în partea a doua, jocul a curs în aceeași direcție. Geografii au ratat ocazii importante, mingea lovind și bara de mai multe ori (Paul Șofron - din degajare, în prima repriză, Adrian Șelever, Cătălin Palfi, Ovidiu Mateuț după pauză). Până la urmă tot Cătălin Palfi a prins un nou șut de excepție, la vinclu. Se părea că nu vor fi emoții, dar cei de la ISO au redus din handicap după o neatenție colectivă în defensiva geografilor. Eroul meciului, Cătălin Palfi, a adus definitiv liniștea, trimițând balonul încă odată la ”păianjen”, cu care se pare că s-a împrietenit.
Au fost și alte ocazii, de exemplu Vasile Darvai a scăpat singur cu portarul... dar important este că Geografii bifează cea de-a patra victorie în play-off, de data aceasta împotriva unui adversar mai bine clasat. Și mai important este că jocul echipei a ”mers” în sfârșit așa cum ar trebui.

Un comentariu: