"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

luni, 24 iunie 2013

Din nou învinși: BURTOȘII - Geografii 3-1 (2-1)

Pe o vreme caniculară, chiar și la ora 19, Geografii au întâlnit probabil cea mai dură formație din divizia F, BURTOȘII, joi, 20 iunie, pe terenul CMC 1. În afară de a rupe picioarele adversarilor și de a juca la intimidare, protejați sau chiar încurajați de arbitru, fost (sau poate actual) component al lor, echipa burtoșilor nu ne-a impresionat prin mai nimic, victoria datorându-se formei mai slabe în care s-au aflat câțiva jucători-cheie ai geografilor, precum și absenței altora. Am mai putea adăuga și căldura excesivă, care a fost însă la fel pentru ambele formații.
Pentru geografi au evoluat în acest meci de tristă amintire: Paul Șofron - Iulian Doroftei, Tamás Forró, Paul Picovici, Raularian Rusu, Ovidiu Mateuț, Cătălin Palfi, Vasile Darvai. Pe final a intrat câteva minute și Horea Ionuț Meleg, deși era accidentat. Culmea, cât încă nu intrase pe teren, Horea Meleg a primit cartonaș galben pentru că a ”îndrăznit” să-l facă pe arbitru ”panaramă” după ce acesta s-a abținut de la a fluiera cel de-al 27-lea fault la Ovidiu Mateuț și a lăsat jocul să continue. După această fază, Geografii au luat singurul gol din a doua repriză!
Până atunci însă, meciul fusese destul de disputat. Tamás Forró l-a scăpat pe adversarul direct la o minge lungă, pe vârf, și BURTOȘII au deschis scorul. Ovidiu Mateuț a egalat cu un șut în forță, cu stângul, ”specialitatea casei”. Din păcate, după gol, adversarii s-au ”prins” de unde vine pericolul și l-au ”tăvălit” și l-au faultat tot meciul, fără ca arbitrul să aibă ceva împotrivă. BURTOȘII au preluat conducerea după un corner, cu un șut la colțul scurt.
În a doua parte, caracterul de ”luptă” al partidei a rămas neschimbat, cu geografii în postură de victime. În față, Vasile Darvai nu prea s-a descurcat cu fundașii adverși, Ovidiu Mateuț a trimis doar în bară iar Cătălin Palfi n-a fost în cea mai bună zi a sa. În apărare, Paul Șofron a scos mai multe mingi dar a luat gol după un aut executat când jucătorii noștri încă parlamentau cu arbitrul (care tocmai fusese până la vestiare ca să aducă un cartonaș galben, că n-avea, să i-l arate lui Horea Meleg).
În fine, deși Ovidiu Mateuț a marcat în prelungiri, golul a fost anulat pentru că nu mai avea pe el maieul colorat al echipei noastre, pe care și-l dăduse jos mai devreme decât trebuia. Tot acolo ar fi fost, soarta acestei partide fusese jucată. BURTOȘII își mențin șansele la locul 3 (la promovare), în vreme ce Geografii rămân pe poziția a șasea, cu o noua înfrângere ”la activ”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu