"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

duminică, 9 iunie 2013

Nici cu cei de pe locul doi: Geografii - EBS BLITZ 2-5 (1-0)

Într-o zi ploioasă de joi, 30 mai, Geografii au pierdut și ultima șansă de a obține un rezultat pozitiv în fața potențialilor rivali la promovare, EBS BLITZ, pe terenul CMC 1. Adversarii practic și-au asigurat prezența într-un eșalon superior, în vreme ce Geografii sunt deocamdată pe locul 6, cu șanse matematic nule de a mai prinde podiumul. Au jucat: Paul Șofron - Flavius Banyai, Raularian Rusu, Răzvan Ghișa, Cosmin Ghișa, Iulian Doroftei, George Deac și Cătălin Palfi.
Paradoxal, partida a început bine pentru geografi, care au făcut o primă repriză foarte bună, asemănătoare cu cea din partida precedentă. Mai mult, comparativ cu meciul precedent, ei au reușit să și înscrie, printr-un șut de senzație al lui Cătălin Palfi. Cei de la EBS BLITZ au părut blazați, dar spre finalul primei părți le-a venit liderul și cel mai bun jucător, care a și întors soarta partidei, însă doar după pauză. Tot în finalul primei reprize, ploaia s-a intensificat, punând probleme reale jucătorilor.
În partea a doua, bine ”murați” pe cale naturală, jucătorii ambelor echipe au făcut un meci bun, dar adversarii au avut mai multă șansă, reușind să egaleze, apoi să preia conducerea și să se desprindă la 3-1 după câteva greșeli individuale în defensiva geografilor. Cătălin Palfi a mai reușit o finalizare extraordinară, iar la 3-2 Iulian Doroftei a trimis în bară. În loc de egal, cei de la EBS BLITZ au punctat ei pe contraatac și apoi, încă odată, când nu mai conta, la ultima fază a meciului.
Este greu de explicat cum Geografii nu izbutesc să facă două reprize bune una după alta și cum adversarii mereu reușesc în a doua parte să remonteze și să câștige meciul. Poate că e o problemă de ordin fizic, dar poate și una mentală, care trebuie depășită.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu