"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

vineri, 31 mai 2013

Trei puncte pentru moral: Geografii - GRIGO 3-2 (1-1)

Zi caniculară, mai degrabă de vară decât de primăvară târzie, miercuri, 22 mai 2013, când, de la ora 18, pe terenul CMC 1, Geografii au întâlnit pe GRIGO într-un ”derby” al ultimelor două clasate din play-off. În ciuda condițiilor meteo, s-au prezentat (și au transpirat din greu) următorii: Paul Șofron - Mădălin Petcu, Raularian Rusu, Răzvan Ghișa, Iulian Doroftei, Horea Ionuț Meleg, Cosmin Ghișa, Mihai Petruț. Record de cartonașe galbene într-un meci fără evenimente deosebite: Raularian Rusu, Cosmin Ghișa (ambii pentru henț) și Mădălin Petcu (pentru proteste). Și adversarii au fost ”îngălbeniți” în egală măsură.
Partida a fost foarte disputată, Geografii având și câteva absențe notabile, în special în compartimentul ofensiv, unde Mihai Petruț (revenit după o lungă absență) a jucat pe un post inedit, cel de vârf de atac, dar s-a descurcat excelent! În prima parte, s-au ratat ocazii la ambele porți, dar geografii au fost mai incisivi și au deschis pe merit scorul, după o combinație a fraților gemeni Ghișa, finalizată de Cosmin Ghișa cu un șut puternic din careu. Până la pauză, cei de la GRIGO au egalat, după o eroare individuală în defensiva geografilor.
Și în a doua repriză, Geografii au fost echipa mai bună și care a dominat cu destulă claritate jocul. Mihai Petruț și-a intrat în rolul de puncheur și a adus echipa în avantaj, trimițând sub bară o minge respinsă greșit de portarul advers. Câteva minute mai târziu, tot el a reușit o finalizare de excepție dintr-un unghi foarte închis și la 3-1 se părea că zarurile au fost aruncate. Totuși, cei de la GRIGO au redus din diferență, după o combinație rapidă în atac și, astfel, finalul a fost pe muchie de cuțit.
Defensiva ”de fier” a geografilor nu a mai cedat însă și jocul s-a încheiat cu victoria meritată și muncită a acestora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu