"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

joi, 23 mai 2013

De ne(de)scris: Geografii - BK UNION 2012 3-13 (0-4)

Mi-a luat aproape o lună să mă hotărăsc să scriu ceva despre acest meci. O fac până la urmă pentru că principalul merit al echipei la acest meci a fost că s-a prezentat. Iar cei șase care au venit merită toate laudele pentru că, prin aceasta, indiferent de rezultat, am evitat rușinea unei neprezentări, pe care personal o consider mai gravă decât cea mai drastică înfrângere suferită de echipa noastră vreodată.
Iată-i și pe cei șase prezenți: Răzvan Bătinaș, Răzvan Ghișa, Cosmin Ghișa, Eusebio Man, Cătălin Schuller și Dănuț Huciu. Horea Ionuț Meleg a venit la meci dar nu a putut evolua, din cauza unei accidentări. El s-a și străduit să construiască o echipă pentru acest meci.
Scorul, așa cum spuneam, este mai puțin important. Adversarii au profitat la maxim de faptul că echipei noastre i-a lipsit, în primul rând, un portar, toți jucătorii făcând cu schimbul în poartă, ceea ce sigur că a avut drept consecință primirea unui număr mare de goluri.
Un rol important l-a avut și lipsa de coeziune în joc, precum și dorința multora de a participa la faza de atac, cu neglijarea compartimentului defensiv, cu precădere în repriza a doua, când marcarea unui gol de onoare a devenit obsesivă. Până la urmă am și marcat, nu unul, ci chiar trei goluri, prin Cosmin Ghișa (de două ori) și Cătălin Schuller.
A fost un context nefericit, înainte de vacanță, și tot ce se poate spune e că sperăm ca o astfel de situație să nu se mai repete.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu