"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

sâmbătă, 25 mai 2013

Nici de data aceasta: EBS BLITZ - Geografii 4-2 (3-1)

Joi, 16 mai, de la ora 18, pe o căldură greu de suportat, Geografii au întâlnit una din pretendentele clare la promovare în această ediție de campionat, EBS BLITZ. Din păcate, nici de data aceasta Geografii nu au reușit un rezultat pozitiv, deși premisele pentru acesta existau, începând cu formula aliniată: Paul Șofron - Iulian Doroftei, Horea Ionuț Meleg (Raularian Rusu) - Vasile Darvai, Marius Chirilă, Ovidiu Mateuț - Cătălin Palfi.
Partida a început în ușoara notă de dominare a adversarilor, care au și avut câteva ocazii, dar defensiva geografilor, în frunte cu Paul Șofron, s-a descurcat foarte bine, anihilând atacanții celor de la EBS BLITZ. Mai mult decât atât, Cătălin Palfi a deschis scorul, cu un șut senzațional, în vinclu. Din păcate, spre finalul primei părți, Horea Meleg s-a accidentat și nu a mai putut relua partida, în locul său intrând (până la finalul meciului) Raularian Rusu. Defensiva a clacat aproape imediat, Geografii primind trei goluri în câteva minute, astfel că la pauză cei de la EBS BLITZ aveau meciul aproape rezolvat, după ce se chinuiseră aproape o repriză să înscrie.
În partea a doua a fost rândul geografilor să preia inițiativa și să încerce să întoarcă rezultatul, mai ales că de data aceasta portarul advers avea soarele în față (în prima repriză, Paul Șofron avusese o problemă similară). Din păcate, combinațiile geografilor, foarte bune până la pasa decisivă, nu au fost finalizate decât o singură dată, prin același Cătălin Palfi, deși ocazii au mai fost. Au ratat, în special, Iulian Doroftei (bară), Vasile Darvai și tot Cătălin Palfi, în vreme ce Ovidiu Mateuț, în mod normal coordonatorul jocului și totodată marcator, a prins o zi mai slabă.
Dintr-un corner executat rapid, cei de la EBS BLITZ au dat lovitura cu câteva minute înainte de final, când geografii se străduiau să egaleze, și astfel s-a conturat scorul final al unei partide trepidante, încheiată, din nefericire, cu înfrângerea geografilor. Este adevărat și că cei de la EBS BLITZ au făcut un meci foarte bun și au venit, ca niciodată, cu multe rezerve, având astfel și ”suflu” proaspăt pe teren, ceea ce la geografi nu a fost cazul, căldura și oboseala spunându-și cuvântul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu