"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

miercuri, 2 iulie 2014

Jocul s-a decis în a doua repriză: ALEXUS - Geografii 2-5 (2-2)

Joi, 19 iunie, de la ora 19, Geografii au evoluat pe terenul CMC 1 în fața echipei ALEXUS care, după schimbarea totală a lotului, nu mai pusese probleme. De data aceasta însă, victoria s-a conturat abia în a doua parte a jocului, deși Geografii au dominat partida de la un capăt la celălalt, în următoarea formulă, neschimbată pe parcurs: Paul Șofron - Eugen Ciobanu, Mădălin Petcu - Cosmin Gorga, Marius Chirilă, Horea Meleg - Cătălin Palfi.
După cum a început meciul, se părea că va fi o simplă formalitate. Cosmin Gorga a deschis scorul după o fază în care și-a demonstrat abilitățile tehnice și l-a învins pe portarul advers cu un șut din marginea careului. După câteva minute, Horea Meleg a majorat diferența cu un șut printre picioarele portarului, din pasa lui Cătălin Palfi. La 2-0 Geografii s-au relaxat și spre finalul primei reprize ALEXUS a revenit în joc cu două goluri, unul din lovitură liberă și al doilea după un contraatac.
Egalitatea și-a pus amprenta pe evoluția geografilor în debutul părții secunde, când tensiunea creată artificial de scorul nemeritat de pe tabelă a făcut ca ratările să se țină lanț la poarta adversă. De-abia pe la jumătatea reprizei, Marius Chirilă a reușit să puncteze cu un ”șpiț” bine executat dintr-o poziție dificilă, în unghi. După acest gol, în condițiile în care cei de la ALEXUS s-au descoperit în apărare, încercând să egaleze, a fost o formalitate pentru geografi să se desprindă, prin reușitele lui Cătălin Palfi și Cosmin Gorga.
S-au ratat iarăși foarte multe oportunități, dar important este că s-au obținut cele trei puncte și echipa continuă seria de victorii, chiar dacă șansele la un loc pe podium sunt infime.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu