"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

luni, 30 iunie 2014

Fără emoții: Geografii - Minions (ARobs) 7-1 (5-1)

Joi, 12 iunie, de la ora 19, pe o vreme caldă, Geografii ar fi trebuit să întâlnească echipa Minions (care nu se prezentase în două rânduri la precedentul meci). Am aflat că echipa s-a retras, așa că am jucat de fapt cu ARobs, echipă din a doua jumătate a clasamentului din divizia D. Deși diferența de divizii era în favoarea adversarilor, Geografii s-au impus fără probleme, cu următorii jucători: Paul Șofron - Mădălin Petcu, Raularian Rusu, Iulian Doroftei, Horea Meleg, Cosmin Gorga, Marius Chirilă, Ovidiu Mateuț, Cătălin Palfi.
În prima repriză, cei de la ARobs au fost dezavantajați, având soarele în față, astfel că Geografii au profitat din plin, detașându-se pe tabela de marcaj. De data aceasta, scorul a fost deschis de Cosmin Gorga, cu capul, după o minge aruncată din aut de margine la colțul lung. În continuare, au marcat cu o anumită lejeritate Marius Chirilă, Horea Meleg, Paul Șofron (după o acțiune personală din poarta proprie până în poarta adversă) și Ovidiu Mateuț. Adversarii au reușit să puncteze și ei odată, la o greșeală de marcaj în defensiva geografilor.
În a doua parte, fără a mai avea probleme de vizibilitate cu soarele, portarul celor de la ARobs a apărat mult mai bine. Totuși, Geografii au mai punctat de două ori, prin Cătălin Palfi, la începutul reprizei și apoi chiar în final.
Scorul de 7-1 spune totul despre diferența de valoare dintre cele două echipe, care oricum au evoluat într-un context amical întrucâtva, probabil și cei de la ARobs având asigurată victoria cu adversarul lor ”fantomă” din divizia D, indiferent de rezultat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu