"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

vineri, 11 iulie 2014

Câștigăm și cu o echipă de divizia A: JAMAICA (GRUPPO) - Geografii 6-10 (3-2)

Atmosferă de vacanță miercuri, 2 iulie, de la ora 19, pe terenul CMC 1. Geografii ar fi trebuit să își revanșa cu JAMAICA, echipă care ne-a învins de două ori în această ediție de campionat, dar care între timp s-a retras. Conform politicii organizatorilor, în locul celor de la JAMAICA au evoluat GRUPPO, echipă din divizia A, care la rândul lor aveau de jucat cu o echipă care între timp se desființase. Cum în cazul unei înfrângeri, oricare echipă câștiga la ”masa verde”, s-a jucat destul de relaxat și s-au marcat foarte multe goluri. Deși adversarii erau clar favoriți, Geografii au făcut un nou meci foarte bun și, deși sunt în ultima divizie, s-au impus destul de clar, având în teren pe următorii: Paul Șofron - Mădălin Petcu, Raularian Rusu, Horea Ionuț Meleg, George Deac, Ciprian Todor, Dănuț Huciu. Cum cei de la GRUPPO erau doar șase, s-a jucat 5+1, Geografii având permanent o rezervă.
GRUPPO  a început parcă mai bine, având câteva ocazii de gol și marcând în două rânduri, cu șuturi din afara careului. Geografii au dat o replică destul de bună, dar au ratat mult, în special prin Dănuț Huciu. Până la urmă, George Deac a driblat și portarul și a redus din diferență. Faza zilei a făcut-o Paul Șofron, care a pornit din propria poartă cu mingea la picior și nu a mai putut fi oprit, egalând. Totuși, adversarii au intrat în avantaj la pauză, punctând încă odată.
În repriza a doua, Geografii au revenit puternic, în special prin cuplul George Deac - Ciprian Todor, care a punctat de șase ori, fiecare de câte trei ori în această repriză. Și Paul Șofron a mai reușit un gol, meritându-și supranumele de ”portarul golgeter”, iar pe final a marcat și Raularian Rusu. Adversarii au părut destul de descumpăniți de forcingul geografilor din această a doua parte, și la un moment dat au părut că cedează, dar pe final au mai înscris și ei de trei ori, reducând din diferență.
Toată echipa poate fi felicitată pentru acest rezultat de excepție, dincolo de caracterul oarecum ”amical” al partidei. Din păcate, promovarea rămâne un vis și în acest an, în condițiile în care Geografii sunt ”condamnați” să termine pe locul 4.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu