"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

miercuri, 9 iulie 2014

Victorie de moral: CELTIC - Geografii 3-6 (1-1)

Meci foarte dificil, duminică, 29 iunie, de la ora 19, pe terenul CMC 2, cu fosta Sporting, rebotezată CELTIC, deși ar fi trebuit probabil exclusă din campionat după incidentele de la meciul precedent cu Geografii. De altfel, nu numai că s-a prezentat aceeași echipă, dar chiar și aceiași jucători, inclusiv cei doi care teoretic au fost excluși din competiție. Normal, la cererea geografilor, cei doi nu au mai jucat, iar CELTIC a evoluat în cinci oameni, iar Geografii în șase, având așadar un om în plus (deși nu ne-am dorit un astfel de avantaj). În felul acesta, am avut tot timpul trei rezerve, cam multe, dar temperatura ridicată a făcut ca numărul schimbărilor să crească, în special în a doua repriză. Pentru geografi au evoluat: Paul Șofron - Horea Ionuț Meleg, Mădălin Petcu, Raularian Rusu, Cosmin Gorga, George Deac, Ciprian Todor, Ovidiu Mateuț, Dan Zaharia.
Cei de la CELTIC, foarte iritați că doi dintre jucători lor nu au fost lăsați să joace, au evoluat cu foarte multă îndârjire, intrând la limită aproape la fiecare minge. Unii dintre ei au fost chiar agresivi, în sensul rău al cuvântului, mergând dincolo de limita bunului simț, și fizic, și verbal, și prin alte gesturi. În condițiile acestea, Geografii au jucat parcă cu frică și, cel puțin în prima repriză, nu au reușit să fructifice avantajul omului în plus, deși au avut numeroase ocazii, în special prin Dan Zaharia. Vârful de atac al geografilor a punctat în cele din urmă, cu un lob foarte frumos peste portar, dar adversarii au egalat prin singurul lor vârf de atac, Ceaca, cel mai agresiv jucător de pe teren, care a ”ciupit” o minge în fața lui Paul Șofron, mingea lovind transversala și apoi intrând în plasă.
În repriza a doua, celor de la CELTIC li s-au terminat ”bateriile” și Geografii au preluat totalmente controlul asupra partidei. Ovidiu Mateuț a marcat pentru 2-1 cu un șut plasat, dar adversarii au primit cadou de la arbitru un gol, la o fază la care mingea a lovit transversala și apoi a căzut în teren, fără să atingă sau să treacă de linia porții. La 2-2 și-a intrat în sfârșit în ritm și Dan Zaharia, care l-a învins de două ori pe Alex Ferencz (aflat în poarta celor de la Celtic), prima dată după mai multe încercări succesive, iar a doua oară șutul fiind ușor deviat de un fundaș. Geografii s-au desprins apoi decisiv la 5-2, Dan Zaharia pasând în fața porții goale lui Ciprian Todor, care a împins mingea în plasă. CELTIC a mai punctat odată, din lovitură liberă, prin Robert Macula, care a trimis balonul la vinclu, dar ultimul gol a fost tot al geografilor, prin Ovidiu Mateuț, după o suită de pase.
Victoria geografilor a fost meritată, fără niciun dubiu, cu toate că a fost parțial umbrită de faptul că adversarii se pot oricând scuza că au jucat cu un om în minus tot meciul. De asemenea, comportamentul anumitor jucători de la această echipă, CELTIC (de fapt, tot Sporting), ar trebui să dea de gândit organizatorilor. Cei mai afectați au fost jucătorii care au intrat în contact (la propriu) cu atacantul Ceaca. Este totuși o competiție intitulată ”Fair-Play”...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu