"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

joi, 17 aprilie 2014

Set la zero, cadou de sărbătorile pascale: Geografii - ALEXUS 6-0 (1-0)

Ultimul meci înainte de Paști s-a disputat marți, 15 aprilie, de la ora 21, în compania formației ALEXUS, pe terenul CMC 1. În fapt, nu am recunoscut niciun jucător de la adversari, așa că se poate spune că am jucat cu o echipă nouă, care nu mai are nimic în comun cu cea veche, cu excepția numelui și a palmaresului. Geografii au făcut un nou joc foarte bun, de data aceasta într-o formulă mai neobișnuită: Loránd Kis - Eugen Ciobanu, Cosmin Gorga, Raularian Rusu, Adrian Șelever, Marius Chirilă, Cătălin Palfi, Dan Zaharia.
Partida a fost controlată de la început de geografi, care au și deschis scorul relativ repede, prin Dan Zaharia, cu un șut din marginea careului, după o acțiune personală. Se părea că ne vom distanța repede, dar adversarii au reușit să închidă mai bine culoarele, iar geografii au ratat câteva ocazii mari, prin Cătălin Palfi și Dan Zaharia. Spre finalul reprizei, cei de la ALEXUS au încercat și ei să atace, dar fără rezultat.
În a doua repriză, jocul a fost aproximativ același. A durat puțin până la golul al doilea, înscris de Cosmin Gorga, care a împins în plasă o minge respinsă în față de portarul advers. Apoi Geografii s-au distanțat, prin reușitele lui Raularian Rusu (din pasa lui Dan Zaharia), Cătălin Palfi și Dan Zaharia (de două ori). Pe lângă cele trei goluri marcate, Dan Zaharia a mai ratat câteva ocazii monumentale, pe lista celor care au avut șansa de a mai înscrie fiind și Cătălin Palfi și Marius Chirilă.
Trebuie remarcat că, în ciuda absențelor (îndeosebi din compartimentul defensiv), Geografii au reușit să se impună foarte clar și în acest meci și își continuă seria victorioasă, pe care o dorim cât mai lungă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu