"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

marți, 1 aprilie 2014

Un egal cu mulți nervi la final: Geografii - Sporting 3-3 (3-1)

O seară nefericită, cea de joi, 27 martie 2014 când, de la ora 20, Geografii au întâlnit pe Sporting într-un derby al diviziei E. Din păcate, au fost mai multe evenimente de consemnat în afara terenului decât pe teren, după un meci cu adevărat foarte disputat, în care Geografii au fost aproape de o victorie. S-au prezentat următorii: Paul Șofron - Mădălin Petcu, Iulian Doroftei - Marius Chirilă, Cătălin Palfi, Ovidiu Mateuț - Adrian Șelever. La adversari au evoluat câțiva jucători pe care îi cunoaștem: Andrei Șișoe în poartă, Vasile Trif, Robert Macula sau Andrei Sebesi pe teren.
Partida a debutat prost pentru geografi, care au primit gol destul de repede, la o neatenție în defensivă, dar ei au întors scorul pe parcursul primei reprize. Mai întâi, o degajare a lui Paul Șofron a fost deviată în proprie poartă de Vasile Trif; apoi Adrian Șelever a finalizat pe un contraatac, iar Ovidiu Mateuț a făcut 3-1 după un alt contraatac supranumeric.
Cei de la Sporting au dominat teritorial și au avut foarte multe ocazii, dar defensiva geografilor a rezistat foarte bine iar Paul Șofron a scos foarte multe mingi de gol. În a doua repriză, jocul a continuat pe aceleași coordonate, doar că geografii nu au mai reușit să finalizeze contraatacurile iar adversarii, după numeroase ratări, au punctat de două ori, spre finalul partidei. Golul doi al lor a venit în urma unei faze controversate, atacantul de la Sporting lovindu-l cu cotul pe fundașul geografilor, Iulian Doroftei, care s-a oprit, așteptând ca arbitrul să ia o decizie (ceea ce nu s-a întâmplat) și adversarul a finalizat. Și golul egalizator s-a marcat după o învălmășeală generalizată în careu.
Din păcate, după finalul partidei, s-a trecut de la șicanări și amenințări la loviri, cel mai afectat fiind Iulian Doroftei. A fost chemată și Poliția, dar, bineînțeles, între timp, adversarii (deveniți, unii dintre ei, agresori) s-au risipit ca potârnichile. Se pare că cei de la Sporting nu sunt la prima ispravă de genul acesta și vor fi excluși din campionat. Măcar cu numele acum figurează o altă echipă în locul lor, Celtic. Făptașii propriu-ziși vor fi excluși individual din campionat, cel puțin așa au promis organizatorii. În paralel se va desfășura și ancheta Poliției pe marginea acestui caz.
Este regretabil că, după aproape cinci ani de funcționare în campionatul ”Fair-Play”, echipa Geografii este implicată într-un astfel de scandal, chiar și din postura de victimă. Credeam și credem că un astfel de campionat ar trebui să fie dedicat exclusiv sportului, relaxării, distracției, fair-play-ului, respectului între jucători și totodată față de adversari. Sperăm în continuare că astfel de incidente să nu se mai repete și astfel de echipe și de ”jucători” să nu mai fie primiți, pentru ca ceilalți să se poată bucura de o mișcare cu mingea în aer liber.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu