"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

duminică, 13 aprilie 2014

Bine și pentru golaveraj, și pentru moral: SOMEȘUL - Geografii 0-7 (0-2)

Geografii au obținut un nou succes la scor miercuri, 9 aprilie, de la ora 19, pe terenul CMC 1, cu unul din adversarii tradiționali, SOMEȘUL. Comparativ cu meciul din tur, care a fost mult mai echilibrat, de data aceasta Geografii, în mare formă, au ”defilat” nestingheriți pe teren, câștigând cu un scor, 7-0, identic cu cel reușit în fața aceleiași echipe în urmă cu mai bine de doi ani (ianuarie 2012). Au evoluat: Paul Șofron - Mădălin Petcu, Eugen Ciobanu, Iulian Doroftei, Cosmin Gorga, Raularian Rusu, Adrian Șelever, Cătălin Palfi și Dan Zaharia.
Partida nu a avut istoric, jucându-se practic la o singură poartă. Singura diferență față de meciul din săptămâna precedentă (când geografii au învins cu 27-3) a fost că adversarii de la SOMEȘUL s-au apărat destul de grupat și și-au încercat șansele exclusiv pe contraatac, unde au fost însă repede anihilați de fundașii geografilor. Geografii au deschis repede scorul prin Dan Zaharia și s-au desprins apoi prin reușita lui Cătălin Palfi, după alte câteva ratări.
În a doua repriză, Geografii s-au descătușat total și au punctat din toate pozițiile. Iulian Doroftei a reușit o ”dublă” cu două șuturi inspirate, Cosmin Gorga a marcat spectaculos la vinclu, Raularian Rusu a trimis în poarta goală (din pasa lui Iulian Doroftei) iar Dan Zaharia a închis tabela, direcționând în plasă o minge centrată de Cătălin Palfi.
Au mai fost și alte oportunități de a înscrie, dar importantă este în primul rând victoria, și în al doilea rând faptul că meciul s-a încheiat fără incidente. Săptămâna viitoare, în ultimul meci din retur, Geografii vor întâlni pe ALEXUS, un alt adversar tradițional. După sărbători va începe al treilea ”tur”, fiind acum clar că acest campionat se va juca pe sistemul tur-retur-tur, deși la un moment dat s-a discutat despre play-off și play-out.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu