"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

vineri, 4 aprilie 2014

Ca la rugby: Geografii - Viitorul SC 27-3 (14-0)

În contrast cu ce a fost săptămâna trecută, am consemnat o atmosferă de primăvară și de bună dispoziție miercuri, 2 aprilie, la ora 18, pe terenul CMC 1, când s-a dat startul partidei dintre Geografii și Viitorul SC, o echipă de adolescenți cu destule naivități fotbalistice, speculate de geografi pe teren. S-a stabilit un nou record de goluri și de diferență de scor, care nu cred că va putea fi vreodată doborât. Evenimentele de săptămâna trecută au afectat totuși lotul geografilor: doar doi jucători care au evoluat cu Sporting au fost prezenți și la acest joc. Astfel, pentru Geografi au fost prezenți următorii: Paul Șofron - Mădălin Petcu, Eugen Ciobanu, Andrei Kökeinyesdi, Cosmin Gorga, Raularian Rusu, Dan Zaharia. Întrucât adversarii au venit doar șase, s-a jucat 5+1.
Meciul nu a avut istoric, geografii punctând încă de la începutul partidei. Noul venit, Dan Zaharia, și-a făcut debutul cu nu mai puțin de 13 goluri înscrise (record pentru un singur meci). Au mai marcat Eugen Ciobanu, Raularian Rusu (câte 4 goluri fiecare), Cosmin Gorga (de 3 ori), Paul Șofron (cu un șut din poartă în poartă), Mădălin Petcu și Andrei Kökeinyesdi, ultimii doi spre final, astfel că toți cei aflați pe teren pentru Geografii au înscris măcar odată. Ratările din poziții clare de gol au fost aproape la fel de multe ca și golurile.
Adversarii au atacat haotic, fiind prinși mai mereu pe contraatac, dar în a doua repriză au reușit să înscrie și ei de trei ori, ultima dată în prelungiri, la ultima fază.
Meciul a contat mai degrabă pentru îmbunătățirea golaverajului și recâștigarea încrederii în echipă și în competiție, după evenimentele de săptămâna trecută. Desigur, nu ne dorim să avem parte doar de astfel de adversari facili, dar ne-am dori ca toate echipele să evolueze cu același spirit de fair-play și să accepte victoria sau înfrângerea, indiferent de scor.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu