"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

sâmbătă, 30 iunie 2012

În cele din urmă am câștigat: Geografii - ALEXUS 4-2 (0-1)

Duminică, 24 iunie, de la ora 19, dar totuși pe o căldură greu suportabilă, Geografii au întâlnit pe terenul CMC 1 pe ALEXUS, vecinii de clasament. Programarea ciudată a meciurilor a făcut ca echipa cu care am jucat în prima etapă să o revedem în retur în abia penultima etapă. Dacă în sezonul precedent, rezultatele au fost în "oglindă", fiecare echipă câștigând câte un meci, cu același scor, 4-2, se pare că istoria se repetă anul acesta, cu singura diferență că, în tur, Geografii au pierdut cu 1-3.
Principalul atu al geografilor a fost prezența unui număr mai mare de jucători la acest meci: Paul Șofron - Horea Ionuț Meleg, Raularian Rusu, Iulian Doroftei, Cătălin Palfi, Alex Paladoiu, Mihai Petruț și Adrian Șelever, iar în a doua repriză a jucat (integral) și Eusebio Man. Adversarii au fost exact șapte, nu au avut rezerve, și au cedat pe final.
În prima repriză, Geografii nu au reușit să închege vreun atac mai periculos. Au fost multe pase greșite și nervi pe teren. Cei de la ALEXUS, fără să joace grozav, au avut câteva ocazii, inclusiv o bară, și au deschis scorul cu un șut puternic și plasat în urma unui corner. Geografii au replicat printr-un șut bun al lui Cătălin Palfi, scos miraculos de portarul advers.
Nici în partea a doua lucrurile nu păreau să meargă prea bine, deși atacurile geografilor au devenit tot mai insistente. La o fază confuză în careu, un fundaș advers a făcut henț și s-a acordat penalty, transformat de Cătălin Palfi. Descătușați, geografii au preluat imediat conducerea prin golul lui Iulian Doroftei, dar și cei de la ALEXUS au egalat la faza imediat următoare. Jocul s-a deschis total, ambele echipe încercând să dea lovitura și să câștige. Geografii, mai proaspeți și mai concentrați, au punctat prin aceiași jucători, Cătălin Palfi și Iulian Doroftei, cu șuturi foarte puternice, impunându-se meritat pe final.
Victoria s-a conturat greu și datorită unui fond de nervozitate excesivă fără nicio justificare, în afara nereușitelor tehnice cauzate în primul rând de lipsa de concentrare, dar și de discomfortul termic. Cele trei puncte obținute ne dau speranțe pentru ultimul meci din acest sezon, cel cu Burtoșii, de duminică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu