"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

joi, 14 iunie 2012

Au marcat toți jucătorii de câmp: Geografii - CPO 7-2 (4-1)

Instabilitatea atmosferică și-a pus amprenta pe meciul de duminică, 10 iunie, de la ora 19, în compania ultimei clasate, CPO, în sensul în care am scăpat de caniculă, dar nu și de intensificarea vântului iar în ultimele 10 minute a plouat chiar torențial. Condițiile meteo dar și meciul Spania - Italia de la Euro, respectiv alegerile locale, au făcut ca Geografii să joace în doar șapte jucători (fără rezerve): Paul Șofron - Raularian Rusu, Mădălin Petcu - Cătălin Palfi, Sabin Nicula - Adrian Șelever, Horea Ionuț Meleg.
Din fericire, nu au fost accidentări, iar meciul a fost la discreția noastră. Scorul a fost deschis repede de Mădălin Petcu, cu un șut de la distanță, imitat imediat de Sabin Nicula. Portarul advers părea să fie ușor de învins, așa că ulterior s-a exagerat cu aceste încercări de la distanță. În schimb, CPO a reușit să reducă din diferență după o combinație. Până la pauză însă, Geografii s-au detașat din nou, prin golurile lui Adrian Șelever și Horea Ionuț Meleg.
În repriza a doua s-a jucat mai dezlânat, toată lumea a dorit să puncteze, dar ploaia (tot mai puternică) și gazonul ud au pus la grea încercare jucătorii celor două echipe. Pentru geografi au mai înscris Cătălin Palfi, Horea Ionuț Meleg (prima "dublă" din acest sezon) și Raularian Rusu, iar adversarii au mai reușit la rândul lor un gol.
Geografii au punctat prin toți jucătorii de câmp și ar mai fi putut înscrie, ratările fiind, ca de obicei, numeroase. Portarul Paul Șofron este singurul care nu a marcat, dar a dat mai multe pase de gol, pe care, din păcate, nu le contabilizăm. Importantă este însă în primul rând victoria, chiar dacă a fost obținută în fața unei echipe mai modeste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu