"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

vineri, 11 mai 2012

Meci dezinvolt, rezultat meritoriu: Phoenix Old - Geografii 1-7 (0-4)

Joi, 10 mai, de la ora 18, pe terenul CMC 1, Geografii au obținut un succes la scor în fața unui adversar tradițional, Phoenix Old, care s-a prezentat însă lamentabil. În aceste condiții, victoria a fost neașteptat de facilă, mai ales că din formația noastră au lipsit mai mulți componenți de bază, evoluând următorii: Paul Șofron - Raularian Rusu, Vlad Marian, Eusebio Man, Iulian Doroftei, Sabin Nicula, Ionuț Moldovan "Pitbull" și Adrian Șelever.
Partida nu a avut practic istoric, geografii atacând de la început până la sfârșit, în vreme ce adversarii au încercat câte ceva pe contraatac, și au avut ceva mai multe șanse în repriza a doua, când meciul era jucat.
În prima parte, a fost mai greu până la primul gol, marcat de Adrian Șelever, rămas singur cu portarul din degajarea portarului Paul Șofron. Apoi Ionuț Moldovan "Pitbull" a realizat dubla, iar același Adi Șelever a stabilit scorul pauzei: 4-0.
În repriza a doua, geografii s-au mai relaxat, dând posibilitatea și celor de la Phoenix Old să atace, uneori periculos. La 6-0 (au mai marcat Eusebio Man și Iulian Doroftei, cu șuturi din apropiere), adversarii au reușit golul de onoare, iar pe final Ionuț Moldovan a mai înscris odată, după o acțiune caracteristică, încheiată cu un șut la colțul lung.
Cei de la Phoenix Old, care ne obișnuiseră cu o defensivă "beton", au fost foarte permeabili în apărare și Geografii ar fi putut, poate, realiza scorul campionatului dacă ar fi fost mai atenți la finalizare. S-au ratat, ca de obicei, numeroase situații favorabile. Până la urmă, golaverajul contează mai puțin și importante rămân cele trei puncte.

3 comentarii:

  1. Ora 18. Orele 18-20.
    Felicitari pentru victorie si articole!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am corectat, chiar și la postări mai vechi. Mulțumim de observație și de urări!

      Ștergere
  2. Ora 18. Orele 18-20.
    Felicitari pentru victorie si articole!

    RăspundețiȘtergere