"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

joi, 24 mai 2012

Continuă seria pozitivă: Geografii - ESPANIOL 8-3 (4-0)

Dacă în meciul precedent jucasem pe ploaie, luni, 21 mai, de la ora 18, a fost foarte cald pe terenul CMC 1, unde am întâlnit echipa ESPANIOL. Geografii au aliniat o formulă care tinde să devină clasică: Paul Şofron - Horea Meleg, Mădălin Petcu, Raularian Rusu, Sabin Nicula, Eusebio Man, Cătălin Palfi, Adrian Şelever.
În oglindă faţă de partida din tur, la pauză conduceam cu 4-0 şi meciul părea jucat. Geografii au profitat mai mult pe contraatac de naivitatea din defensivă a adversarilor şi au marcat prin Adrian Şelever, Eusebio Man, Cătălin Palfi şi, din nou, Sebi Man (surpriza plăcută a meciului).
În partea a doua, a fost rândul portarului nostru să aibă soarele în ochi, şi ESPANIOL a revenit periculos la 4-2 în doar câteva minute. Ne-am adus aminte iarăşi de meciul tur, când Geografii reuşiseră să egaleze de la 0-4. N-a fost însă cazul, diferenţa dintre echipe fiind prea mare de data aceasta. Paul Şofron a mai avut câteva intervenţii salvatoare, în vreme ce la poarta cealaltă au marcat Adrian Şelever, Cătălin Palfi (de două ori) şi Eusebio Man. La 8-2, adversarii au mai punctat o singură dată, stabilind rezultatul final, poate prea dur raportat la ceea ce a fost pe teren.
A fost o victorie fără emoţii, un meci cu multe goluri, diferenţa fiind făcută mai ales de cele două defensive. Geografii continuă seria de rezultate pozitive şi îşi fortifică poziţia în prima jumătate a clasamentului, cu cinci etape înainte de final.

2 comentarii:

  1. mai avem umpic si ajungem in varf

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din păcate, matematic nu mai putem ajunge în vârf, dar e bine să ne propunem să ajungem cât mai sus!

      Ștergere