"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

joi, 5 iunie 2014

Încă o victorie la scor, cu ultima clasată: Geografii - Meridian 12-2 (5-0)

Luni, 2 iunie, de la ora 19, pe terenul CMC 1, Geografii au avut o misiune ușoară în partida cu Meridian, echipa clasată pe ultimul loc și refondată cu alți jucători, proveniți în special de la Buba Mare și de la foștii Melci Furioși, sub ”comanda” lui Romi, organizatorul competiției ”Fair-Play”. În aceste condiții, jocul a avut un caracter mai degrabă amical, cu precădere în a doua repriză și spre final. Pentru geografi au evoluat: Paul Șofron - Mădălin Petcu, Eugen Ciobanu, Horea Ionuț Meleg, Raularian Rusu, Marius Chirilă, Cătălin Palfi, Dan Zaharia.
A durat destul de mult până geografii au reușit să deschidă scorul, prin Marius Chirilă, cel care ”spărsese” gheața și cu o săptămână în urmă, în meciul mai dificil, cel cu Yeovil Town. Din acel moment, singura problemă a fost cea a ratărilor, foarte numeroase, printre care s-au strecurat și câteva reușite, în particular cele ale lui Dan Zaharia (de trei ori până la pauză) și Cătălin Palfi.
Repriza a doua a început lejer, de la scorul de 5-0, și cu tot mai mulți geografi dornici să înscrie. Unii au punctat - Cătălin Palfi încă de patru ori, Dan Zaharia încă odată (el fiind mai mult în postura de servant în această repriză), alții au ratat - în special Raularian Rusu și Horea Meleg, acesta din urmă reușind totuși să marcheze spre final. La scorul de 10-0 s-a accidentat un jucător advers și Paul Șofron a plecat, astfel că locul său în poartă a fost luat de Mădălin Petcu. Mai mult, pentru echilibrarea partidei, Marius Chirilă a fost invitat să joace în echipa adversă, și uite așa, Meridian a revenit în joc și a marcat de cinci ori, din care trei goluri le-a înscris chiar Marius Chirilă (acestea însă nu s-au mai contabilizat la rezultatul final), în vreme ce Geografii nu au mai evoluat la fel de bine, înscriind doar prin Horea Meleg și Eugen Ciobanu.
Oricum, scorul nu prea mai contează, Geografii au câștigat încă un meci, lejer și fără emoții, și așteaptă încrezători următoarele confruntări. În clasamentul golgeterilor, după golurile marcate în acest meci, Cătălin Palfi și Dan Zaharia ar trebui să intre în ”top 10” la nivelul diviziei E, cu aproximativ 30 de goluri fiecare. Oricum, socoteala de pe site este ușor diferită față de cea din realitate, dar are un caracter mai ”oficial”. Este îmbucurător că în acest sezon, pentru prima dată în scurta istorie a echipei, Geografii se evidențiază și la capitolul ”goluri marcate”, respectiv ”golaveraj”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu