"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

joi, 12 iunie 2014

Greu la început, ușor după: Geografii - GRIGO 7-2 (4-1)

În urmă cu o săptămână, joi, 5 iunie, Geografii au întâlnit formația prietenă GRIGO, pe care o mai învinsesem destul de lejer de câteva ori, astfel că părea un meci destul de ușor. Pe o căldură sufocantă, de la ora 19, pe terenul CMC 1 au evoluat pentru geografi: Loránd Kis - Eugen Ciobanu, Mădălin Petcu, Raularian Rusu, Horea Ionuț Meleg, Marius Chirilă, Ovidiu Mateuț, Cătălin Palfi.
Geografii au intrat relaxați pe teren și asta putea să coste scump. Pe cât de relaxați au fost geografii, pe atât de hotărâți au jucat cei de la GRIGO, care au dominat copios începutul de meci, ratând numeroase ocazii (inclusiv o bară) și punctând o singură dată, la o greșeală colectivă a defensivei noastre, prin Robert Rus. Echipa a reușit totuși să iasă din ”încercuire” și să egaleze prin Marius Chirilă, care s-a specializat în a ”sparge gheața”, de data asta cu un șut violent din unghi. A fost semnalul revenirii, după care Geografii au preluat încetul cu încetul controlul meciului iar GRIGO au cedat și fizic și psihic, primind gol după gol în finalul primei părți, de la Horea Ionuț Meleg (după o combinație cu Ovidiu Mateuț și Cătălin Palfi), Cătălin Palfi și Ovidiu Mateuț.
Și în a doua repriză, atacanții geografilor au profitat de forma slabă a portarului celor de la GRIGO, mărindu-și avantajul prin Cătălin Palfi și, mai târziu, prin Mădălin Petcu, care a înscris în mod ciudat din degajare (aut de poartă), portarul advers fiind ușor debusolat de Raularian Rusu, care însă nu a atins mingea. Din contră, în poarta geografilor, Loránd Kis a făcut minuni, apărând extraordinar, inclusiv un penalty, o lovitură liberă din careu, și salvând echipa și în alte situații clare, primind totuși un gol, pe un atac supranumeric al celor de la GRIGO. Ultimul gol al partidei l-a marcat Horea Meleg, după un contraatac reușit al geografilor.
În ciuda scorului care indică aparent o victorie foarte clară, diferența pe teren au făcut-o în acest meci cei doi portari, unul cu plus, altul cu minus. Nu este mai puțin adevărat că Geografii, în ansamblu, au dovedit mai multă putere fizică și chiar psihică decât adversarii lor, care s-au lăsat prea repede pradă deziluziei și nu au mai luptat cu aceeași dârzenie ca la început. Și, dincolo de evoluția palidă a portarului de la GRIGO, trebuie evidențiată și pofta de gol a geografilor, care au avut și mai multă precizie la finalizare decât adversarii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu