"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

marți, 5 martie 2013

Noi am avut treabă cu fotbalul, ei - cu arbitrul: Geografii - BURTOȘII 4-0 (2-0)

Geografii au avut un nou meci dificil, al doilea în aceeași săptămână de ”mărțișor”, mai exact duminică, 3 martie, de la ora 21, pe terenul CMC 2, în compania vecinilor de clasament, BURTOȘII. În lipsa portarului ”titular”, Paul Șofron, Adrian Șelever a preluat postul de goalkeeper și a apărat extraordinar. Jucători de câmp au fost următorii: Eusebio Man, Nicu Coldea, Horea Ionuț Meleg, Iulian Doroftei, George Deac, Cătălin Palfi și Ovidiu Mateuț.
BURTOȘII, cu un aspect fizic descris de denumirea echipei, dar tehnici și hotărâți, au început bine meciul și au ratat mai multe ocazii mari la poarta noastră, între care putem menționa și trei situații în care doar bara l-a salvat pe Adi Șelever de la gol. Forcingul acesta din startul partidei n-a dus la niciun rezultat pe tabelă, din fericire pentru geografi, care au început să-și arate ”colții” pe contraatac. Și, la o astfel de fază, creată de George Deac, Ovidiu Mateuț a deschis scorul din pasa lui Cătălin Palfi. Înainte de pauză, avantajul s-a dublat, același Ovidiu Mateuț împingând în plasă o minge respinsă de portar la șutul lui Cătălin Palfi.
Dacă în prima repriză, atacurile BURTOȘILOR au fost incisive și periculoase, în a doua parte acestea au devenit tot mai haotice, geografii s-au apărat bine, iar adversarii și-au revărsat tot mai mult nervii pe arbitru (care se schimbase la pauză). E adevărat că noul arbitru nu prea se implica și nu fluiera, dar nu erau faze care să necesite propriu-zis arbitraj, jucătorii înțelegându-se între ei conform unor norme elementare de fair-play.
Scorul a început însă să capete proporții, după un șut la colțul scurt, din afara careului, al lui Iulian Doroftei, și după ce Cătălin Palfi a finalizat cu gol un contraatac-”fulger”. La 4-0, cu doar 3 minute rămase de joc, frustrarea adversarilor s-a canalizat nejustificat spre arbitru, considerat ”vinovat” - nu se știe exact în ce sens, oricum nu a influențat jocul sau scorul - și s-a soldat cu un gest lipsit de etică sportivă, mai exact părăsirea terenului de joc. BURTOȘII ne-au explicat politicos că n-au treabă cu noi, ci doar cu arbitrul, dar și-ar dori rejucarea!!! Ori asta ar avea treabă și cu noi, pentru că meciul S-A JUCAT, iar arbitrajul nu a influențat deloc rezultatul.
Oricum, să ieși de pe teren când mai sunt 3 minute și să pretinzi rejucare când scorul este 0-4 este o cerere demnă de cascadorii râsului și suntem convinși că organizatorii nu vor lua în calcul așa ceva. Din punctul nostru de vedere, echipa a câștigat pe merit partida, iar dacă aceasta s-ar fi jucat până la capăt, scorul final nu putea fi mult diferit de cel înregistrat în momentul în care BURTOȘII au ieșit de pe teren. Geografii au făcut un meci bun, se află ”pe val”, și sperăm ca acesta să continue și în play-off!

Un comentariu: