"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

marți, 19 martie 2013

Adversari buni, geografi penibili: SOMEȘUL - Geografii 6-1 (3-0)

A doua zi după meciul cu CPO, mai exact luni, 18 martie, ne-am trezit de dimineață cu un telefon din partea organizatorilor cum că am putea juca meciul cu SOMEȘUL chiar în acea zi, de la ora 19, și că, de altfel, nu există alte alternative. După câteva telefoane date membrilor echipei, am acceptat ”provocarea”, cu gândul că pe SOMEȘUL i-am bătut mai de fiecare dată, și când n-am avut tot lotul la dispoziție, și că oricum tot ne vom strânge șapte oameni cu care să jucăm cu penultima clasată.
Nimic mai greșit! Cu doar trei jucători din cei care evoluaseră cu mai puțin de 24 de ore în urmă cu CPO, Geografii au făcut pe terenul CMC 1 o partidă foarte slabă, în compania unei echipe cu multe ”întăriri” de la mijloc în sus, față de ceea ce știam noi. Ceea ce a părut nefiresc, chiar de la început, a fost superioritatea netă a echipei adverse, care ne-a dominat tactic într-o măsură în care puține echipe au făcut-o în ultima vreme.
În ceea ce-i privește pe geografi, situația poate fi caracterizată în felul următor: portar nu (prea) am avut, fundașii au prins o zi catastrofală, la mijloc nu am reușit să legăm mai mult de două pase iar în atac nu a fost cine să o bage în ”ațe”, jucătorii întrecându-se în a-i lua la ”țintă” pe mai vârstnicii lor adversari, șutând alături sau peste, mai rar pe spațiul porții, unde l-au făcut ”erou” pe portarul (cu vârstă cel puțin dublă) a celor de la SOMEȘUL. Cei șapte ”magnifici” au fost: Vlad Săuca - Mădălin Petcu, Tamás Forró - Iulian Doroftei, Ciprian Todor - George Deac, Horea Ionuț Meleg. Spectator/suporter de serviciu: Raularian Rusu.
În prima repriză, ne-am liniștit relativ repede, după ce adversarii au marcat trei goluri, unul cu un șut de la centrul terenului, unul pe un contraatac în superioritate și unul cu o execuție tehnică remarcabilă (posibilă însă doar când nu ai pe nimeni în preajmă). Cei de la SOMEȘUL au avut și alte oportunități, ca de altfel și Geografii, care au ratat în special prin Horea Meleg, George Deac și Ciprian Todor, trei jucători care nu prea s-au sincronizat pe faza de atac.
În a doua parte, scorul a devenit 4-0 după un lob peste portarul nostru, iar apoi Geografii au beneficiat de un penalty la un fault destul de dur asupra lui Horea Meleg, în careu. A transformat George Deac, astfel că am înscris măcar golul de onoare. Partida a curs mai apoi în același fel până la final, cu geografii chinuindu-se să ajungă la poarta adversă, dar înnecându-se ca de obicei la mal, adică la momentul finalizării, iar adversarii au stat bine în apărare și au zburdat liniștiți pe contraatac, înscriind încă două goluri (e drept, și în urma unor erori individuale în defensivă).
Mai avem de jucat un singur meci din sezonul regulat, cu ALEXUS, însă momentan nu știm dacă va fi sau nu decisiv pentru calificarea în play-off. Dacă am fi câștigat cu SOMEȘUL, am fi fost matematic calificați... Așa, stăm și la mâna celorlalte rezultate, iar dacă acestea nu ne sunt favorabile, la mâna noastră, într-o partidă pe care o preferam cu mai puțină încărcătură...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu