"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

luni, 18 martie 2013

Înainte spre play-off: Geografii - CPO 5-2 (2-1)

Duminică, 17 martie, de la ora 20, Geografii au întâlnit pe terenul CMC 2 una din echipele din subolul clasamentului, CPO. Adversarii au părut mai puternici decât îi știam, dar până la urmă Geografii s-au desprins în a doua repriză și au câștigat partida. Au evoluat următorii: Paul Șofron - Mădălin Petcu, Eusebio Man - Iulian Doroftei, Cătălin Palfi - Horea Ionuț Meleg, Adrian Șelever. N-am avut rezerve, frigul neobișnuit de afară fiind nerecomandat celor care stau pe margine; Raularian Rusu și-a asumat rolul de spectator/suporter.
Încă de la început, Geografii au atacat, dar fără prea mare convingere, masându-și adversarii în propria jumătate. Cei de la CPO nu s-au arătat prea impresionați și, după ce au avut o bară, tot pe contraatac au reușit să finalizeze și să preia conducerea. Mai mult, ei au mai avut câteva situații periculoase, dar tot bara (de două ori) și Paul Șofron s-au opus golului. Geografii au atacat mai decis și până la finalul primei părți au reușit să întoarcă rezultatul. Mai întâi, Iulian Doroftei a reluat cu capul dintr-un careu supra-aglomerat, din aruncarea de la margine a lui Mădălin Petcu; apoi Horea Ionuț Meleg a înscris primul său gol din actualul sezon cu un șut din întoarcere.
În a doua repriză, chiar la început, s-au risipit toate emoțiile. Cătălin Palfi a dus scorul la 3-1 după o acțiune reușită iar mingea aruncată de Paul Șofron (cu mâna) spre Adrian Șelever s-a oprit în poartă, portarul advers fiind neatent. La 4-1 s-au mai ”oprit” motoarele, deși Geografii au reușit să egaleze și situația la ”bare”, lovind de trei ori bara, o dată tot prin Paul Șofron cu un șut ”din poartă-n poartă”. S-au ratat și o mulțime de alte ocazii, în special prin Adrian Șelever. Neavând ce pierde, cei de la CPO au atacat și ei și au mai înscris odată, iar Cătălin Palfi a închis tabela cu un șut puternic, la care a beneficiat și de ajutorul neașteptat al portarului, care și-a respins mingea în proprie poartă.
Geografii ar fi putut profita de forma slabă a defensivei și în special a portarului advers pentru a face scor, dar din nou s-a ratat nepermis de mult. Până la urmă trei puncte sunt trei puncte, și nu e mai puțin adevărat că și adversarii au avut, la rândul lor, multe ocazii, așa că rezultatul este echitabil iar victoria ne permite să sperăm mai departe la play-off.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu