"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

luni, 4 februarie 2013

A patra înfrângere consecutivă în campionat: BIANCONERII - Geografii 3-1 (3-1)

Joi, 31 ianuarie, de la ora 18, pe o temperatură surprinzător de... pozitivă, dar pe un teren umed, Geografii au făcut-o din nou ”de oaie”, de data aceasta în fața antepenultimei clasate, BIANCONERII. S-au prezentat următorii: Paul Șofron - Mădălin Petcu, Răzvan Ghișa, Horea Ionuț Meleg, Ciprian Todor, Tudor Dezmireanu, George Deac, Cosmin Popuța, Răzvan Bătinaș. Cartonașe galbene: Tudor Dezmireanu, George Deac.
Geografii, cu multe nume noi în echipă, au evoluat extrem de dezorganizat și dezlânat în fața unei formații articulate, care a știut să profite de inexactitățile noastre din apărare și să își baricadeze propria poartă. Adversarii au deschis scorul în urma unei angajări în adâncime și a unei reluări cu capul. Geografii au egalat prin Răzvan Bătinaș, dintr-o fază similară, acesta trimițând spectaculos cu capul în plasă din degajarea lui Paul Șofron. Din păcate, până la pauză, BIANCONERII au mai punctat de două ori în urma unor faze confuze în careul geografilor, a căror defensivă a greșit.
În a doua parte nu s-a mai întâmplat nimic notabil. Geografii au presat constant poarta adversă, dar le-a lipsit finalizarea, portarul fiind mereu luat la ”țintă” de atacanții noștri. Spiritele s-au mai încins, George Deac primind cartonaș galben pentru că a ripostat verbal la un fault mai dur (în prima repriză, Tudor Dezmireanu a primit ”galben” pentru că nu a așteptat fluierul arbitrului la o lovitură liberă).
În ultimele minute, s-a constatat că unul din jucătorii adverși purta ghete cu crampoane de teren mare. Acesta a fost imediat scos de pe suprafața de joc de arbitru, dar Răzvan Bătinaș a cerut ca Geografii să iasă de pe teren, ceea ce până la urmă nu s-a întâmplat. Meciul a continuat și s-a încheiat cu victoria meritată a echipei adverse, dar Geografii au depus o contestație la final.
Indiferent de rezultatul contestației, jocul prestat a fost unul sub orice critică, ceea ce face ca participarea în play-off să devină chiar problematică, după ce la un moment dat ne gândeam chiar la promovare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu