"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

duminică, 27 ianuarie 2013

Învinși de lider: Inter Junior - Geografii 6-3 (4-1)

Duminică, 27 ianuarie, de la ora 19, pe terenul CMC 2, Geografii au întâlnit liderul diviziei F, Inter Junior, care și-a demonstrat și de această dată valoarea. Meciul a fost la discreția adversarului, în ciuda faptului că Geografii au condus cea mai mare parte a primei reprize și au avut o revenire de orgoliu în partea a doua. S-au prezentat următorii: Andrei Șișoe - Ciprian Todor, Raularian Rusu, Adrian Pop, George Deac, Ovidiu Mateuț, Cătălin Palfi, Adrian Șelever. Inter Junior a avut mai multe rezerve și ei au făcut schimbări la pauză și în timpul reprizei a doua. La geografi, singura schimbare s-a făcut la pauză (Raularian Rusu în locul lui Adrian Pop).
Meciul a început bine pentru echipa noastră, care a deschis repede scorul prin Adrian Pop, din careu, după o fază prelungită de atac. Adversarii și-au revenit însă foarte repede și în scurt timp a început asediul la poarta geografilor. Inter Junior a ratat mai multe ocazii, inclusiv un penalty, dar până la urmă a reușit egalarea, când erau mai puțin de 10 minute din prima repriză. Până la pauză golurile s-au succedat rapid în poarta apărată de Andrei Șișoe, al patrulea chiar la ultima fază a reprizei.
În a doua parte partida s-a echilibrat. Inter Junior a reușit golul de 5-1 pe un contraatac supranumeric (”specialitatea casei”), dar Geografii au replicat prin Ovidiu Mateuț (din lovitură liberă de la distanță) și Cătălin Palfi (cu capul din careu, din pasa lui Adi Șelever). Pe final, Geografii au forțat, Ovidiu Mateuț a scăpat la un moment dat cu portarul advers, dar a ratat ținta, și tot adversarii au marcat, dintr-o lovitură liberă.
În ciuda rezultatului nefavorabil, Geografii au făcut un meci destul de bun, peste media din acest sezon. Trebuie însă să tratăm de acum toate meciurile cu maximă seriozitate, dacă dorim să jucăm în play-off, respectiv să ne clasăm în primele șapte la sfârșitul sezonului regulat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu