"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

vineri, 8 februarie 2013

Un egal onorabil... dar se putea mai mult: Geografii - EBS BLITZ 2-2 (2-1)

Miercuri, 6 februarie, de la ora 19, Geografii au avut de înfruntat pe terenul CMC 2 ocupanta poziției secunde în clasament, EBS BLITZ, care ne administrase o înfrângere severă (0-5) în partida tur. De data aceasta, adversarii s-au prezentat fără un portar ”de meserie”, făcând cu schimbul în poartă, situație de care Geografii nu au profitat așa cum trebuia. De asemenea, EBS a venit în doar șase oameni și s-a jucat 5+1. Cum Geografii au venit cu trei în plus, prospețimea fizică suplimentară ar fi trebuit să se vadă măcar în a doua repriză, ceea ce, din păcate, nu s-a întâmplat. Pentru geografi au evoluat: Paul Șofron - Mădălin Petcu, Horea Ionuț Meleg, Raularian Rusu, Tamás Forró, Iulian Doroftei, Ovidiu Mateuț, Cătălin Palfi, Adrian Șelever.
În prima parte, meciul a fost destul de echilibrat, cu un ușor plus de partea geografilor, care, după câteva ratări monumentale, au reușit să deschidă scorul prin Cătălin Palfi, cu un șut puternic și plasat. Adversarii au dat o replică viguroasă, Paul Șofron având câteva intervenții bune, inclusiv ”la sacrificiu”. Până la urmă, EBS a egalat cu un șut cu ”șpițul” la colțul scurt, din afara careului. Pe finalul reprizei, Ovidiu Mateuț a scăpat singur spre poarta adversă și l-a ”executat” pe portar, stabilind scorul pauzei.
După cum au decurs lucrurile în prima repriză, eram siguri că în a doua Geografii vor reuși să se impună. N-a fost așa, adversarii dând dovadă de o vitalitate excepțională. EBS BLITZ a reușit egalarea, dintr-un voleu remarcabil din unghi, la începutul reprizei a doua. Până la final nu s-a mai înscris, deși ambele echipe, în căutarea loviturii decisive, au ratat foarte multe ocazii. Pentru geografi, s-au remarcat oportunitățile lui Adrian Șelever (șut în transversală din careu), Cătălin Palfi (de două ori a reluat în afara cadrului porții din poziție ideală), Ovidiu Mateuț, Mădălin Petcu și Horea Ionuț Meleg. De partea cealaltă, Paul Șofron a salvat mai multe goluri ”ca și făcute”, adversarii fiind periculoși în special pe contraatac sau din faze fixe.
În cele din urmă, este un rezultat echitabil, dar Geografii au ieșit deja din primele șapte în clasament, pentru prima dată de la începutul campionatului, și de acum toate meciurile trebuie jucate la victorie.

Un comentariu: