"Geografii" pe net

"Geografii" au activat din 2009 până în 2015 în campionatul de fotbal pe teren sintetic "Fair Play". În primul sezon, Geografii au încheiat pe locul 13 în divizia H, iar în sezonul 2010-2011 echipa a ocupat un onorabil loc 4 în aceeaşi divizie. Ca urmare a restructurării campionatului, în sezonul 2011-2012 Geografii au evoluat în divizia F, unde au terminat pe locul 9. În sezonul 2012-2013, numărul de echipe dintr-o divizie s-a redus de la 20 la 14 iar Geografii au încheiat pe locul 5, după play-off. Datorită unei noi comprimări a numărului de divizii, Geografii au evoluat în divizia E în sezonul 2013-2014, terminând pe poziția a patra. Reducerea campionatului la patru divizii din sezonul 2014-2015 a făcut ca Geografii să joace în divizia D, încheind acest campionat pe locul 6. Echipa a avut la bază cadrele didactice de la Facultatea de Geografie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a căror activitate fotbalistică, cu îndelungată tradiţie, a cunoscut o efervescenţă în ultimii ani, ca urmare a numărului tot mai mare de cadre didactice, iubitoare a sportului şi mişcării, dar mai ales datorită domnului profesor Dănuţ Petrea, decanul facultăţii, care i-a catalizat pe cei dornici de practicarea fotbalului. În timp, echipa a mai pierdut dintre aderenţii iniţiali, care treptat au fost înlocuiţi cu studenţi, masteranzi şi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

marți, 19 februarie 2013

Umiliți de ultima clasată: Pumele - Geografii 4-1 (1-1)

Luni, 18 februarie, de la ora 18, pe terenul CMC 1, s-a scris una din cele mai negre pagini din istoria echipei Geografii, o înfrângere destul de categorică în fața unei echipe modeste, Pumele, clasată (nu întâmplător) pe ultima poziție în clasament înaintea acestui joc. Cauzele acestei înfrângeri sunt multiple, dar nu are rost să le enumerăm aici, mai ales că ”la cald” e mai bine să te abții, în special de la cuvinte grele și reproșuri. Pentru geografi s-au prezentat: Andrei Șișoe - Raularian Rusu, Mădălin Petcu - Vlad Marian, Titus Man - Iulian Doroftei, Adrian Pop. În timpul reprizei a doua a venit și Adrian Șelever.
Încă de la început a fost destul de clar că echipa noastră are carențe în mai toate compartimentele de joc, în ciuda adversarului modest. Pumele au avut doar doi jucători (în atac), capabili să facă diferența, dar ei au fost cât de cât anihilați în prima repriză, când Geografii s-au apărat mai bine. Adversarii au deschis totuși scorul după un aut, mingea fiind reluată din voleu de un jucător aflat în zona centrală, în afara careului. Pumele au avut și alte ocazii, dar Andrei Șișoe a fost la post. Geografii au egalat tot după un aut - Mădălin Petcu l-a văzut bine pe Titus Man, demarcat la colțul lung, și a trimis peste întreaga apărare, iar Titus a marcat cu capul: 1-1.
La pauză și mai ales după sosirea lui Adrian Șelever am sperat că vom putea decide meciul în favoarea noastră. Ambele echipe au ratat ocazii bune, Geografii în special prin Adrian Pop, care a scăpat singur cu portarul, dar nu l-a putut învinge, dar și Mădălin Petcu și Iulian Doroftei au șutat mult spre poartă, dar rar pe spațiul porții. Cei de la Pumele au fost mai eficienți, și, la jumătatea reprizei, au preluat conducerea cu un șut senzațional, în vinclu. În tabăra geografilor s-a instalat degringolada, defensiva a fost aproape complet abandonată, în speranța (deșartă) că am putea egala. N-am înscris, dar au făcut-o adversarii, de încă două ori (ultima dată, la ultima fază a meciului).
O astfel de înfrângere, extrem de dureroasă, trebuie să fie facută ”uitată” cât mai rapid de geografi în meciurile viitoare, decisive pentru clasarea echipei în zona de play-off.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu